Francky Cieters: “Waar is hun eergevoel?”

maandag 13 december 2021

Voetbal 2de afdeling VV RFC Wetteren - Dikkelvenne
Francky Cieters: “Waar is hun eergevoel?”
©️ GDR

Het gaat na een vierde nederlaag op rij van kwaad naar erger met de Wetterse leeuwen. T1 Francky Cieters baalt na de verloren wedstrijd tegenDikkelvenne en spreekt een niet mis te verstane taal.
Vandaag om 11:40

In de wandelgangen van het Marcel De Kerpel-stadion lieten de zegedronken bezoekers Vlaamse schlagers horen. “Genoeg, is genoeg”, deed pijn aan de oren van een zwaar ontgoochelde Francky Cieters. “Mijn emmer is overvol. Ik heb niet te kiezen en moet deze pijnlijke periode ondergaan. Spelers vallen als vliegen. Diegenen die wel spelen, zijn niet met de match bezig. Verwijten naar elkaar heen en weer sturen, lost niets op. Waar is hun eergevoel? Samen de mouwen opstropen en knokken voor elke bal, dat zouden ze moeten doen. Tijdens de rust heb ik me serieus kwaad gemaakt.”

“De reactie bleef niet uit na de rust. We namen de wedstrijd in handen en versierden kansen. Mits wat geluk moeten we altijd de gelijkmaker maken. De strafschopfout van Jonas Heymans op Quentin Panneel is onbegrijpelijk. Van zo’n ervaren speler verwacht je niet dat hij in de val trapt. Die tweede goal sneed ons de benen af. Je kijkt dan naar het vervolg met dichtgeknepen billen. Tegen Zwevezele had het anders moeten zijn, dat gevoel is er na de Dikkelvenne ook. Zolang er leven is, is er hoop. Tegen Harelbeke reken ik op een scherpe reactie. Op dit ogenblik coach ik met de vuisten in de zakken. De dag dat we spelers recupereren, ga ik er met de grove borstel door. Tijdens de winterstop trainen we door. Selecteren zal makkelijker worden wanneer het beschikbare potentieel aandikt.”(fdg)

https://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20211213_93843589