RFC Wetteren investeert in een slim camerasysteem

donderdag 14 oktober 2021

RFC Wetteren evolueert verder met haar nieuwe manier van videoanalyse en investeerde in een geautomatiseerde camera van Pixellot.

Vanaf heden worden wedstrijden van onze teams bovenbouw en postformatie (U14-Bel) opgenomen met een geautomatiseerde camera, Pixellot.

Pixellot filmt de wedstrijd in 180 graden waardoor geen enkel moment van de wedstrijd verloren gaat. Na de opname wordt een eerste analyse met behulp van AI software gedaan. Dit spaart tijd voor onze opleiders en zet hen alvast een heel eind op weg. Onder het motto dat één beeld meer zegt dan duizend woorden, willen we hierin als club graag een referentie in de regio worden.

De opzet van dit alles is om in detailanalyses de prestaties van onze talenten te evalueren en deze terug te koppelen in teamverband of individueel. Het zorgt naast onze werking met Polars voor een nog objectievere kijk op prestaties.

Op die manier willen we elk talent de maximale ontwikkelingsmogelijkheden bieden in onze jeugdopleiding.
Daarnaast biedt de camera ook mogelijkheden voor ons eerste elftal. Daar zullen wedstrijden ook gefilmd worden met dit apparaat om zo nog sneller een diepgaande analyse te kunnen maken met aandachtspunten die we meenemen naar het trainingsveld.

Door fragmenten van actuele spelers te bundelen, stelt dit staff en bestuur in staat om gerichter te gaan scouten naar nieuwe spelers toe. De implementatie van deze nieuwe spelers alsook doorgeschoven spelers van postformatie, wordt hierdoor versneld.

Vragen of info?

Stel deze gerust aan Matthias Van den Steen via mail: matthiasvandensteen@live.be