Team in de kijker U16

vrijdag 12 oktober 2018

Na een geslaagd teambuildingsweekend en een zeer degelijke sportieve voorbereiding, met als hoogtepunt de winst in de Super League, keken we vol vertrouwen uit naar de start van de competitie.

Deze zou, mede door het vele blessureleed, echter niet echt verlopen zoals gehoopt. Alhoewel we vaak de beter voetballende ploeg waren, beten we keer op keer in het zand. 

Elke week krijgen we van de tegenstander lovende woorden over onze manier van voetballen. Iets waar we ons enorm aan kunnen optrekken, want uiteindelijk is het nog steeds de bedoeling om spelers beter te maken door ze op een voetballende manier tot oplossingen te laten komen. 

Ondanks de mindere resultaten zit de sfeer in de groep heel goed én heerst er een schitterende mentaliteit op training. De jongens beseffen dat ze vroeg of laat resultaatsgewijs zullen worden beloond voor hun inzet. Beetje bij beetje loopt de ziekenboeg ook leeg, wat alleen maar positieve gevolgen kan hebben voor de rest van de competitie.

Als opleider is het een hele eer om voor deze groep te mogen staan. Ik ben er dan ook rotsvast van overtuigd dat we positief zullen evolueren en, ondanks het feit dat het uiteindelijk maar bijzaak is, we op het eind van het seizoen met een voldaan gevoel kunnen terugkijken op het klassement.

 

Andy VR

Opleider U 16 IP