RFC Wetteren - KFC Turnhout

Seizoen 2022-2023
Eindronde
18/5/2023 - 15:00
Marcel De Kerpelstadion
RFC Wetteren
3 - 0
KFC Turnhout

Doelpunten

7'
1-0
(pen.) De Caigny
24'
2-0
Vandekerckhove
44'
3-0
Mitu

Kaarten

42'
Geenen
47'
Coeckelberghs

Wedstrijdverslag | 18/5/2023

RFC Wetteren - KFC Turnhout
3 - 0

RFC Wetteren deed wat het moest doen: zegevieren in een barragewedstrijd tegen KFC Turnhout (2 de amateurs reeks B) voor het mogelijk behoud in 2de amateurs. Tegen de zwakke Kempenzonen, die amper een halfuur voor het wedstrijdbegin op Dasseveld geraakten, was de klus al aan de rust geklaard. Ruim 400 toeschouwers zagen een goede en heersende thuisploeg die een ruime zege liet liggen. De drie goals voor de rust waren echter al ruim voldoende om de kans op behoud meer dan levendig te houden. Hoop doet leven...! KFC Turnhout degradeert zeker.

Een sterk doorzettende Boudry wordt in de zone van de waarheid foutief getackeld. De Caigny zet de elfmeter feilloos om (7' 1-0). Mitu is dicht bij een tweede treffer maar doelman De Fré pakt (15'). Een sterke en tot tegen de doellijn doorgebroken Boudry levert de ideale voorzet om Vandekerckhove subtiel te laten binnentikken (24' 2-0). Twee minuten later is het al 3-0 maar het doelpunt wordt afgekeurd voor voorafgaand buitenspel. Steelant moet amper tussenkomen. Hij doet dat gepast op een poging van Emmen (32'). Vandekerckhove devieert een voorzet van zeer ijverige Boudry in de handen van doelman De Fré (33'). Als Van Hoecke een ontzette bal met het hoofd vertikaal verlengt kan Mitu alleen op doel af. Hij vlamt laag in de verste hoek (44' 3-0). Over en out voor een zwakke, onmachtige Turnhoutse ploeg. Rust 3-0.

Ook in de tweede helft is het al Wetteren wat de klok slaat. Alleen sluipt het gebrek aan efficiëntie in de Wetterse rangen. Zoniet had de eindscore grotere cijfers vertoond. Steelant weert een schot van Emmen af (46'). De jonge Huybrechts ziet zijn trap op een assist van De Caigny door de doelman over geduwd (51'). Op die hoekschop devieert Vandekerckhove, de beste man op het veld, nipt naast. Op een vrije trap van De Caigny scoort Mitu na een doorgekopte bal, maar hij wordt teruggefloten voor buitenspel (55'). In een schaarse bezoekende reactie mikt Emmen, de enige Turnhoutenaar op enig niveau, een vrijschop rakelings naast (57'). RFCW blijft heer en meester. De kopstoot van Huybrechts landt in de handen van De Fré (65'). De ene aanvalsgolf volgt de andere op. Van Hoecke schiet de teruglegger van Willemyns voorlangs (75'). Steelant staat aan de overzijde paraat op een laag schot van invaller Mossel (76'). Van Hoecke scoort bijna (80') en ook Huybrechts, na corner van Dib, is nog dicht bij een vierde Wetterse treffer (81'). Van Hoecke doet een assist van Willemyns net niet in doel afwijken (82'). Dib biedt Van Calenbergh een reuzekans op een presenteerblaadje aan, maar ook die kans wordt niet benut (91'). (KlemDG)

 

Opstelling RFC Wetteren

Steelant, Van Laere, Boudry, Vandekerckhove (87' Devuldere), Willemyns, Telen, Huybrechts, Van Hoecke, Vispoel, De Caigny (72' Dib), Mitu (81' Van Calenbergh)

Invallers: Van Wassenhove, Van Calenbergh, Dib, Devuldere

Opstelling KFC Turnhout

De Fré, Schepers (46' Coeckels), Geenen (42' geel), Versmissen, Wils, El Mediouni (61' Adriaensen), Hermans, Coeckelberghs (47' geel), Raymaekers (61' Mossel), Proost, Emmen

Invallers: Broeckx, Adriaensen, Coeckelberghs, Mossel

Scheidsrechters

Stov Florian