Beloften Zulte-Waregem - RFC Wetteren

Seizoen 2022-2023
Competitie
14/5/2023 - 15:00
Marcel De Kerpelstadion
Beloften Zulte-Waregem
1 - 2
RFC Wetteren

Doelpunten

11'
1-0
Cappelle
61'
1-1
De Caigny
96'
1-2
Devuldere

Kaarten

37'
De Caigny
46'
De Jaegere
50'
Boudry
76'
De Caigny
83'
Huybrechts
96'
Van Wassenhove

Wedstrijdverslag | 14/5/2023

Beloften Zulte-Waregem - RFC Wetteren
1 - 2

Het wonder is geschied. Weliswaar niet het achtste wereldwonder maar toch…! Wat door nagenoeg iedereen als onmogelijk werd aanzien, gebeurde. RFCW pakt in blessuretijd de broodnodige zege om rechtstreekse degradatie te vermijden en op de barrageplaats te finishen. Concurrent Westhoek verloor thuis van Torhout met zware 2-6 cijfers en zakt naar 3de amateurs. De voetbalgoden waren de Wetteraars voor één keer gunstig gezind. Niemand ter wereld zou zo’n thrillerscenario hebben kunnen schrijven. Nu nog de barragewedstrijd tegen FC Turnhout winnen voor een verlengd verblijf in 2de amateurs, waar dit RFCW ongetwijfeld thuishoort.

RFCW moet om diverse redenen zonder Heymans, Telen, Claeys, Dib, Willemyns e.a. de wei in tegen tegen een jong en enthousisat Zulte-Waregem. Enkele youngsters uit het beloftentaem vervangen hen. Het zal een aangename wedstrijd worden met snel en beweeglijk voetbal langs weerszijden… en met opgedreven spanning tot ver in de blessuretijd. De Caigny schiet in duel een voorzet van Calenbergh naast (9’). De Jaegere mikt te zacht in de handen van Steelant (10’). Een oprukkende Cappelle mag van net buiten de zestienmeter te gemakkelijk aanleggen en de bal gaat via de staander naast Steelant in doel (11’ 1-0). RFCW dreigt wel maar mist weer efficiëntie. Van Calenbergh zet niet secuur genoeg voor doel (19’) en Mitu vindt de handen van doelman Carnewal aan de eerste paal (20’). Jong Essevee laat zich ook zien en Steelant duwt een vrijschop van Bracke over de deklat (25’). Wat later doet hij dit opnieuw na een corner van diezelfde Bracke (31’). Een wanhoopspoging van Boudry (35’) en een afgeweken schot van El Boutaibe (42’) zijn de laatste wapenfeiten van een leuke eerste helft. Rust 1-0.

Demuynck kan voor doel een voorzet van Bracke (47’) niet afwerken en na een hoekschop mist verdediger Labie van een niets de dubbele lokale voorsprong (48’). Als De Caigny in de zestien wordt gefould geeft een matige ref Hillewaere slechts hoekschop (50’). Een snelle counter via Devuldere, Van Calenbergh en Van Laere resulteert in een kopstoot van Vandekerckhove net over en naast de eerste staander (54’). Op voorzet van Van Hoecke komt Mitu dicht bij de gelijkmaker maar wordt afgevlagd wegens buitenspel (58’). Na collectieve Wetterse druk en goede passing kan De Caigny het orgelpunt plaatsen. Hij vlamt hoog in de touwen de belanrijke en verdiende gelijkmaker binnen (61’ 1-1). De jacht op de zege kan beginnen. De thuisploeg krijgt nu wat meer ruimte en gaat ook op zoek naar de driepunter. De lob van Demunyck naar de verste kruising is niet zonder gevaar (64’). Een goal van Mitu wordt afgekeurd voor buitenspel (66’). De wedstrijd ligt geregeld stil voor verzorging. RFCW zet alles op alles en gaat zeer ijverig op zoek naar die tweede goal. De debuterende Huybrechts breekt een lokale aanval af ten koste van een gele kaart (83’). Daarna is het haast allemaal Wetteren wat de klok slaat. Vandekerckhove kan een voorzet van Laere net niet in doel devieren (83’). Van Calenbergh is zo verrast door de slecht uitverdedigende doelman dat hij de controle mist om in een lege muit te droppen (84’). Steelant moet nog even wakker zijn na een Waregemse counter en een schot van Bracke (85’). Vandekerckhove mikt met zijn linker over de kruising (86’). Mitu kopt aan de tweede paal een hoge voorzet van Vispoel naast (87’) en Devuldere ziet zijn poging gered door een Essevee-verdediger (89’). Ei zo na is het over en uit voor RFCW, maar invaller Abou schiet rakelings naast (92’). Als Devuldere in de 96°minuut de verlossing brengt (1-2) is de vreugde in het bezoekende kamp op en naast het terrein onbeschrijflijk groot. Ongelooflijk !!! (KlemDG)

 

 

Opstelling Beloften Zulte-Waregem

Carnewal, De Jaegere (46’ geel), Labie, Heyde, Wulleman (89’ Pissens), Harinck (81’ Sevrin), Cappelle, El Boutaibe (70’ Kotchkarov), Demuynck, Bracke, Sergeant (81’ Abou)

Invallers: Kotchkarov, Abou, Pissens, Sevrin

Opstelling RFC Wetteren

Steelant, Vandekerckhove, Lamrani (46’ Devuldere), Mitu (89’ Van Handenhove), Van Calenbergh (87’ De Prez), Huybrechts (83’ geel), De Caigny (37’ geel + 76’ geel = rood), Van Hoecke, Vispoel, Boudry (50’ geel), Van Laere

Invallers: Van Wassenhove (96’ geel), Van Handenhove, De Prez, Devuldere

Scheidsrechters

Hillewaere Rien