RFC Wetteren - KSC Dikkelvenne

Seizoen 2022-2023
Competitie
30/4/2023 - 18:00
Marcel De Kerpelstadion
RFC Wetteren
1 - 1
KSC Dikkelvenne

Doelpunten

49'
0-1
De Man
80'
1-1
Heymans

Kaarten

83'
Boudry
88'
Boudry
90'
De Schrijver

Wedstrijdverslag | 30/4/2023

RFC Wetteren - KSC Dikkelvenne
1 - 1

De achtersteven van het zinkend degradatieschip steekt al onder water. Nog drie drenkelingengroepen aan boord. Wie vergezelt het al verdonken Erpe-Mere naar 3de amateurs? De kans is zeer groot dat het één van de twee W’s (Westhoek of Wetteren) wordt. De spartelende nummer drie is Harelbeke dat volgende week in een cruciale match in eigen huis Westhoek ontvangt. RFCW moet sowieso zijn twee resterende wedstrijden (thuis tegen Oudenaarde en op Zulte-Waregem) winnen om nog een sprankeltje hoop over te houden voor de barrageplaats en een eventuele redding. In een matige partij delen RFCW en Dikkelvenne vandaag de punten al hadden de Wetteraars – zoals zo dikwijls –meer kunnen halen.

Al in de eerste minuut schiet de logge spits maar doelpuntenmachine Van Varerenbergh voorlangs (1’). Lamrani mikt een assist van Willemyns over (9’). Heymans haakt De Man foutief binnen de zestiernmeter. Van Vaerenbergh trapt de strafschop onbegrijpelijk naast (11’). De verzorgers krijgen wat werk als Willemyns en Mazouz N na een stevig kopduel op de grasmat blijven liggen (13’). Na een brede één-twee tussen Willemyns en Mitu brengt de Wetterse aanvoerder  scherp voor doel, niemand klaar voor de afwerking (21’). De Man schiet een vrijschop in de handen van Steelant (30’). Aan de overzijde stelt ook de vrije trap van De Caigny weinig voor (31’). De Man kogelt vanop 25 m naast de verste staander (35’). Willemyns mist een Wetterse voorsprong als hij alleen op Van Der Eedt afgaat, die redt met de voet (35’). De bezoekende goallie pakt ook nog een schampere poging van Lamrani in twee tijden (41’). De Smet knalt een volley op Steelant (43’). Rust 0-0.

Telen komt Dib vervangen na de rust. Van Vaerenbergh is de eerste dreiger maar Steelant pakt in twee keer (46’). Als De Man ongedekt van dicht kan afwerken ziet het voor de Wetteraars zeer somber uit (49’ 0-1). Dikkelvenne neemt wat gas terug en zal een flauwe tweede helft spelen. RFCW blijft geloven in zijn kansen en neemt meer en meer initiatief. Mitu is op weg naar de gelijkmaker maar lobt over doelman en een lege muit. (72’). Onbegrijpelijk. Mazouz J. krult van ver scherp naast de paal (73’). De druk van de thuisploeg neemt toe.  Heymans duwt eindelijk de ruim verdiende gelijkmaker binnen (80’ 1-1). Kort daarna moet de zegegoal vallen  maar invaller Claeys is zo verbouwereerd dat hij de assist van Vandekerckhove vanop drie meter nog over mikt (81’). In een schaarse reactie van de bezoekers schiet De Man recht naar de tennisvelden achter het Wetterse doel (82’). Een wanhoopspoging van invaller Van Calenbergh belandt makkelijk in de handen van Van Der Eedt (83’). Constansia kopt in de handen van Steelant (84’). Heymans mikt een verre hoekschop van Willemyns naast (86’) en in de slotminuut devieert Van Der Eedt een andere corner  in veiligheid (90’). (KlemDG)

 

Opstelling RFC Wetteren

Steelant, Van Laere, Boudry (83’ geel, 88’ geel = rood), Vandekerckhove, Mitu, De Caigny (78’ Claeys), Willemyns, Heymans, Dib (46’ Telen), Vispoel, Lamrani (64’ Van Calenbergh)

Invallers: Van Wassenhove, Van Calenbergh, Claeys, Telen

Opstelling KSC Dikkelvenne

Van Der Eedt, Verheuge, De Smet, De Dchrijver (90’ geel), Van Varerenbergh (90’ Francisco), De Man, Seurynck, Mazouz N (64’ Constansia), Mazouz J (78’ Gordts), Beshliaha, Desmet

Invallers: Leyman, Gordts, Constansia, Francisco

Scheidsrechters

 Platteau Jeroen