K.F.C. Sparta Petegem - RFC Wetteren

Seizoen 2022-2023
Competitie
23/4/2023 - 15:00
K.F.C. Sparta Petegem
4 - 1
RFC Wetteren

Doelpunten

9'
1-0
Maes
17'
2-0
Berwouts
81'
3-0
Joye
87'
3-1
Willemyns
90'
4-1
Blancke

Kaarten

40'
Dib
71'
Boudry

Wedstrijdverslag | 23/4/2023

K.F.C. Sparta Petegem - RFC Wetteren
4 - 1

De degradatie komt voor RFCW vervaarlijk dichtbij. Op het veld van de kampioen van vorig seizoen, Sparta Petegem, werden geen punten gesprokkeld. Alle andere concurrenten in de strijd tegen de voorlaatste plaats in de rangschikking, net voor het al veroordeeelde Erpe-Mere, deden dat wel. Hielpen de Westvlaamse ploegen mekaar een beetje of is die vaststelling té gewaagd?  Gullegem (0-4 op Cercle Brugge), Harelbeke (3-2 thuis tegen Oostkamp) en Westhoek (1-3 op het Oostvlaamse Aalst) lijken mij in geen geval helemaal logische uitslagen. Maar RFCW moet al het hele seizoen de hand in eigen boezem steken. En al is het, kwalitatief gezien, geen team dat degradatierijp is toch zijn de cijfers duidelijk en onverbiddelijk… !

De thuisploeg raakt pas in de negende minuut voor het eerst in de gevarenzone van Wetteren en het is meteen raak. Vispoel geeft knullig een hoekschop weg. Een ongedekte Maes heeft de corner van Berwouts aan de tweede staander maar binnen te tikken (9’ 1-0). Steelant pakt makkelijk een schot van Dhont op assist van R. Vanborm. Berwouts breekt uit op de linkerflank, manoevreert zich een schietkans na het uitglijden van Claeys en verslaat Steelant voor een tweede keer (17’ 2-0). Match al na een kwartier beslist. Steelant is paraat op een lage schuiver van Berwouts na een knappe voorzet van Joye (26’). Een snelle counter resulteert in een wanhoopspoging van Dib (30’) en een matige Mitu kopt de enige Wetterse kans over (33’). Na een late en drieste tackle op Ameys wordt Dib door een hautaine ref Verslycken, die kort daarvoor al eens op zijn achterwerk was beland, richting kleedkamers gestuurd (40’). Steelant duwt net voor de rust een scherpe corner van Berwouts over de deklat (44’). Rust 2-0.

Met tien man en een dubbele achterstand is het voor RFCW geen sinecure. Toch speelt het een moedige tweede helft en is bijwijlen de betere ploeg. Een efficiënt Petegem zal de kloof op het einde wel verder uitdiepen. Vandekerckhove gaat onder de bal door op een fraaie voorzet van de na de rust ingevallen De Caigny (63’). Enige Wetterse druk levert enkele hoekschoppen op. Aan de overzijde krult Berwouts het leer naast de verste staander (67’). Een vrij statische en wandelende dirigent en aanvoerder Joye mikt een voorzet van invaller Luckx nonchalant over (70’). RFCW claimt een strafschop na een vermeend handspel, Boudry krijgt geel voor protest (71’). Een flits van Vandekerckhove wordt in hoekschop gepareerd (80’). Op een snelle counter heeft Joye de assist van Berwouts maar binnen te knallen (81’ 3-0). Invaller Lamrani brengt knap voor doel, Willemyns, volgende seizoen bij Petegem actief, duikt en kopt binnen (87’ 3-1). Na een assist van De Caigny dreigt Lamrani nog (89’). In de slotminuut zorgt Blancke voor een overdreven zege als hij door Joye het vierde doelpunt op een presenteerblaadje wordt aangeboden (90’ 4-1). (KlemDG)

 

 

Opstelling K.F.C. Sparta Petegem

Vandenbossche, Berwouts, Van Den Heede (33’ Vercruysse), De Wulf, Ameys, Vanborm R (65’ Luckx), Joye, Van Steenkiste, Dhont (76’ Blancke), Vanborm A (76’ Dhulster), Maes.

Invallers: Luckx, Vercruysse, Blancke, Dhulster

Opstelling RFC Wetteren

Steelant, Claeys, Telen, Vandekerckhove, Mitu (46’ De Caigny), Willemyns (88’ Dangrémont), Heymans, Dib (40’ rood), Vispoel, Boudry (71’ geel, 77’ Lamrani), Van Laere

Invallers: Van Wassenhove, Dangrémont, Lamrani, De Caigny

Scheidsrechters

Verslycken Yves