RFC Wetteren - KRC Gent

Seizoen 2022-2023
Competitie
1/4/2023 - 20:00
Marcel De Kerpelstadion
RFC Wetteren
0 - 4
KRC Gent

Doelpunten

47'
0-1
Van Renterghem
50'
0-2
Addo
61'
0-3
Triest
71'
0-4
Addo

Kaarten

21'
De Caigny
39'
Triest

Wedstrijdverslag | 1/4/2023

RFC Wetteren - KRC Gent
0 - 4

Neen, geen aprilgrap, maar pure realiteit. RFCW startte deze kompetitie in september met een 5-1 nederlaag in Gent. Vandaag duwden de Gentse Ratjes er nog eens vier tegen de Wetterse touwen. De Gentenaars staan niet voor niets op de tweede plaats in de klassering na SC Lokeren-Temse dat zich vandaag tot kampioen kroonde. In een vrij aangename wedstrijd was een snel, snedig en vooral doeltreffend Racing Gent de betere en won verdiend.

Zonder de gekwetste Van Hoecke en de geschorsten Dib en Dangrémont moet RFCW de zompige grasmat op. Al in de eerste minuut raakt Willemyns net niet door de buitenspelval. De vrijschop van Leemans, na een fout van de glijdende Heymans, wordt door Vankerkhoven nipt over en naast gekopt (5’). Na corner moet een Gentse verdediger de kopbal van Heymans van de lijn keren (7’). Steelant weert een schotje van Addo (10’). Na een snelle counter ontsnapt Addo op links, Hebbelinck glijdt zijn voorzet naast (12’). De Caigny mikt een vrijschop vanop 25m zonder overtuiging ruim over (15’). Wat later knalt hij een scherpe voorzet van Willemyns naast (19’). Mitu kan verrast en verrassend op weg naar een Wetterse voorsprong maar de Wetterse aanvoerder schiet slordig naast (31’). Hij scoort daarna toch maar wordt voor buitenspel teruggefloten (39’). Steelant haalt een kopstoot van Triest na een vrijschop van Yagan van onder de deklat (43’). Na mistasten in de Gentse defensie krijgt Mitu onverwacht een nieuwe kans maar mist opnieuw (44’). Rust 0-0.

In de tweede helft neemt RC Gent meer en meer de match in handen. Op een goede twintig minuten prijkt de eindstand al op het bord. Al na twee minuten begint de Gentse voorsprong. Vankerkhoven kan ongehinderd een corner van Yagan binnenkoppen (47’ 0-1). Weer drie minuten later is er de verdubbeling via de gevaarlijke Addo (50’ 0-2). RFCW wil wel maar kan niet. Als Triest voor nummer drie zorgt (62’ 0-3) en Addo tien minuten later zijn tweede binnenprikt (72’ 0-4) rest er voor de Wetterse leeuwen niet veel eer meer te rapen. Van Calenbergh mist de (?)eerredder (75’). Invaller Enow schiet de zware 0-5 over (80’) en besluit in de slotminuut nog in het zijnet (89’).  

In de klassering verandert er voorlopig niet veel. Op Torhout na verliezen alle degradatiekandidaten ook. RFCW blijft op de barrageplaats en heeft nog vijf niet te onderschatten wedstrijden (drie keer uit, twee keer thuis) om zich veilig te spelen. Kan dat tegen Oostkamp, Petegem, Dikkelvenne, Oudenaarde en Zulte-Waregem ? (KlemDG)

 

Opstelling RFC Wetteren

Steelant, Heirewegh, Vandekerckhove, Mitu, Willemyns (86’ Devuldere), Van Calenbergh, Heymans, De Caigny (21’ geel, 62’ Lamrani), Vispoel (46’ Telen), Boudry, Van Laere

Invallers: Van Wassenhove, Telen, Lamrani, Devuldere

Opstelling KRC Gent

Wyngaert, Van Renterghem, Davies, Vankerkhoven (86’ Mukuna), Triest (39’ geel, 86’ De Keulenaere), Leemans, Hebbelinck, Addo (77’ Enow), Cooman, Volckaert, Yagan

Invallers: Demaret, Mukuna, Enow, De Keulenaere

Scheidsrechters

Timmermans Jonas