K. Olsa Brakel - RFC Wetteren

Seizoen 2022-2023
Competitie
26/3/2023 - 15:00
K. Olsa Brakel
1 - 2
RFC Wetteren

Doelpunten

67'
0-1
Dib
79'
0-2
Willemyns
85'
1-2
(pen.) Habbas

Kaarten

45'
Dib
60'
Heirewegh
66'
Habbas
75'
Willemyns
90'
Dangrémont

Wedstrijdverslag | 26/3/2023

K. Olsa Brakel - RFC Wetteren
1 - 2

De zeer belangrijke driepunter is binnen voor RFCW dat daarmee de degradatieplaatsen ontloopt. Nu nog die barrageplaats wegwerken en de redding verzekeren. Er volgen nog zes zeer interessante kansen op broodnodig puntengewin. Een uitzege, na vier opeenvolgende gelijke spelen, doet dubbel deugd bij de strijdvaardige Wetterse leeuwen.

Olsa steekt het felst van wal. Steelant redt met de voet een kogel van Habbas (10’). Vandekerckhove kiest niet egoïstisch voor passing op Willemyns in plaats van zelf af te werken (12’). Een attente Steelant is twee keer alert, eerst op een poging van D’Hondt (14’), daarna op een gericht schot van de gevaarlijke Habbas (20’). Na een corner van Willemyns en een assist van Vispoel kopt Mitu naast (23’). Cordie mikt een corner van Van Eerstvelde in volley onbesuisd over (27’) en Habbas probeert met een verre lob de uitstaande Steelant te verslaan (34’). Als Mitu alleen op weg kan naar het Brakelse doel mist Willemyns wat stuntelig een unieke kans op een bezoekende voorsprong (37’). Rust 0-0.

Willemyns wordt twijfelachtig teruggefloten voor buitenspel (50’) en Dib knalt van ver naast (51’). Steelant zweeft een scherpe voorzet van Habbas in veiligheid (56’). Heirewegh pakt geel na een haakfout net voor de zestienmeter. Steelant duwt de vrije trap van Habbas uit de winkelhaak (58’). Mitu krijgt onverwacht een doelrijpe kans maar mist gehinderd en wat struikelend de 0-1 (62’). Na een schitterende balbehandeling van Vandekerckhove (n Zidanneke !), kan Dib de voorzet vanop rechts tegen de touwen jagen (67’ 0-1). Nadat Barrezeele wat nonchalant over schiet (74’) zorgt Willemyns na een knappe kontrole en assist van De Caigny voor een verdubbelde Wetterse voorsprong (79’ 0-2). RFCW acht de schaapjes op het droge maar Brakel gaat ijverig op zoek naar gerechtigheid. Vandekerckhove beroert het leder met de hand in de zestien, Habbas zet bij de penalty Steelant op het verkeerde been (85' 1-2). De thuisploeg ruikt de gelijkmaker maar verder dan wat dreiging komt men niet meer.  Barrezeele kopt een vrijschop van Lepez over (92’) en een vrijschop van Habbas zorgt voor te weinig doelgevaar. Doelman Otte  komt zijn ploegmaats wat numerieke meerderheid geven, maar de zege gaat naar een blij Wetteren. (KlemDG)

Opstelling K. Olsa Brakel

Otte, Desmet, Barrrezeele, Ndefe, Habbas (66’ geel), Van Eerstvelde, Bogaert, Lambrechts (84’ Tangala), Cordie, D’Hondt (68’ De Haspe), Oulad (78’ Lepez)

Invallers: Lenvain, Lepez, De Haspe, Tangala

Opstelling RFC Wetteren

Steelant, Heirewegh (60’ geel), Vandekerckhove, Mitu, Willemyns (75’ geel), Heymans, Dib (45’ geel,), Dangrémont (90’ geel), De Caigny (85’ Van Calenbergh), Vispoel, Van Laere

Invallers: Van Wassenhove, Lamrani, Van Calenbergh, Boudry

Scheidsrechters

Boogaerts Yenthe