RFC Wetteren - KVV Zelzate

Seizoen 2022-2023
Competitie
19/3/2023 - 15:00
Marcel De Kerpelstadion
RFC Wetteren
1 - 1
KVV Zelzate

Doelpunten

20'
0-1
Mitu
89'
1-1
Zwart

Kaarten

74'
Sierens
86'
De Caigny
90'
Van Wesemael

Wedstrijdverslag | 19/3/2023

RFC Wetteren - KVV Zelzate
1 - 1

Dat de geschiedenis zich herhaalt weet nagenoeg iedereen. Dat dit uitgerekend bij RFCW geregeld gebeurt, grenst aan het onwaarschijnlijke. Na een onterechte thuisnederlaag vijf weken geleden, speelt RFCW nu voor de vierde opeenvolgende gelijk. Maar met die vier punten op vijftien komen de nochtans moedige Wetterse leeuwen op een rechtstreekse degradatieplaats terecht. En voor de zoveelste keer worden in de slotminuten  broodnodige punten te grabbel gegooid. Ongelooflijk !!

Al in de vierde minuut wenkt een eerste lokale treffer. Mitu ontfutselt aanvoerder Vandenhende het leer en kan solo naar Van Rie. Hij mikt echter te ver over (4’). Diezelfde Vandenhende trapt na op Mitu maar krijgt zelfs geen gele kaart (13’). Mitu komt onverwacht in balbezit  binnen de kleine backarea en vlamt ongenadig binnen (20’ 1-0). Zelzate reageert via Broeckaert die een voorzet van Nyarko overkopt (24’). Mitu mist een unieke kans op een dubbele voorsprong, Van Rie redt met de voet (25’). Steelant weert een strak schot van Zwart keurig af (29’). Na een slecht terugkoppen van Vandenhende daagt alweer Mitu alleen op voor doelman Van Rie, die met een karpersprong de lob van Mitu pareert (31’). Vandekerckhove legt nog eens laag naast de staander (38’). Geen 3-0 aan de rust, nog geen zekerheid over een driepunter. Het zal de Wetteraars in het slot zuur opbreken.

Steelant is bij de pinken als invaller Flament aan de tweede staander dreigt (53’). Na een snelle counter schiet Dib onbesuisd en tegen de wind over (55’). Van Rie pakt nog een scherpe voorzet van Mitu, maar Zelzate neemt meer en meer het initiatief en duwt de Wetteraars op eigen helft terug. Onverwachts komt de 2-0 er maar ref Bellon keurt de goal van Mitu op advies van zijn grensrechter af. Niemand weet echt waarom (63’). Steelant wordt meer en meer aan het werk gezet. Hij pakt languit een vrijschop van Djadi (72’). Invaller Boucheta schiet de gelijkmaker over (73’). Flamant pakt Heirwegh in snelheid, Steelant is paraat (82’). Heymans moet nog redding brengen in de kleine rechthoek (84’) en Vandenhende schiet de assist van De Kerf naast (87’). Het haast onvermijdelijke gebeurt in de slotminuut. Zwart, haast de hele wedstrijd onzichtbaar, rondt een scrimmage voor het Wetterse doel slim af (89’ 1-1). Op basis van de tweede helft verdienen de havenjongens een punt maar wat als Mitu nog voor de rust zijn hattrick had vol gemaakt. (KlemDG)

 

Opstelling RFC Wetteren

Steelant, Heirewegh, Vandekerckhove Mitu, Willemyns (75’ Van Calenbergh), Heymans, Dib,  Dangrémont, Van Hoecke (45’ De Caigny), Vispoel, Van Laere

Invallers: Van Wassenhove, Van Calenbergh, Lamrani, De Caigny (86’ geel),

Opstelling KVV Zelzate

Van Rie, Grootaert, Lanckman, Djadi, Zwart, De Kerf, Nyarko (50’ Flamant), Vandenhende, Boete (60’ Sierens), Van Wesemael (90’ geel), Broeckaert (58’ Boucheta)

Invallers:Trouvé, Boucheta, Flamant, Sierens (74’ geel)

Scheidsrechters

Bellon Cis