KVK Westhoek - RFC Wetteren

Seizoen 2022-2023
Competitie
12/3/2023 - 15:00
KVK Westhoek
1 - 1
RFC Wetteren

Doelpunten

28'
0-1
Vandekerckhove
88'
1-1
(pen.) Mahieu

Kaarten

33'
Mitu
42'
Dib
44'
Cremers
59'
Dewilde
60'
Van Hoecke
61'
Dewaegemaeker
63'
Simoens
72'
Thiel
88'
Willemyns
88'
Boudry
90'
Robaeys

Wedstrijdverslag | 12/3/2023

KVK Westhoek - RFC Wetteren
1 - 1

De zespuntenmatch in de kelderverdieping van 2de amateurs leverde geen winnaar op. Een strafschop in de slotminuten bezorgde de Ieperlingen nog een onverhoopt punt. RFCW verkijkt de unieke kans om de directe achtervolger in de degradatiezone op een kloof van vier punten te spijkeren maar een wankele ref Bossuyt fluit in het slot een zeer betwistbare strafschop – nog geen VAR in 2de amateurs - en trekt in een weliswaar niet hoogstaande maar rustige match liefst elf gele kaarten. Begrijpe wie kan.

Westhoek start het felst. Steelant duwt een schuiver van Dewilde in hoekschop (10’) en pakt een tweede kans van Dewilde (14’). Een wat slordig uittrappen van Dannel zorgt voor weinig gevaar (17’). Op een assist van Willemyns ziet Mitu zijn schot afgeblokt (25’). Op een snedige counter zet Van Laere, voor het eerst sinds lang middenvelder, Vandekerckhove enig mooi op weg naar een doelpunt. De Wetterse topschutter legt overhoeks in het mandje (28’ 0-1). Na een nieuwe counter krijgen vier Wetteraars tegenover twee Ieperse verdedigers het toch nog voor mekaar om niet te scoren (34’). Een unieke kans op een veilige dubbele voorsprong. Gantois mist aan de overzijde de gelijkmaker, Van Hoecke voorkomt onheil (36’). Westhoek dreigt nog na een hoekschop van Gantois en een volley van Dewaegemaeker (38’). Rust 0-1.

Ei zo na staat de 0-2 op het blauwe scorebord. Na een assist van Van Laere is Vandekerckhove zeer dicht bij scoren maar een Ieperse verdediger blokt af (49’). Als Van Laere weer diep doordringt op de rechterflank is er niemand tijdig voor doel om de voorzet af te werken … en de haast zekere zege vast te leggen (51’). Het mag niet zijn want Heymans devieert op een subtiele manier een vrijschop van Dib nipt naast de staander (56’). Na corner kan Dewaegemaeker de scrimmage voor het Wetterse doel niet afronden (58’). De lokalen willen meer. Op voorzet van Jodts vergeet Dewaegemaeker te scoren (69’). Vispoel raakt net niet bij een afgeweken vrijschop van Dib (73’). Robaeys lobt van zeer ver ruim over (77’). Op een scherpe counter kunnen de Wetteraars hun numerieke meerderheid (vijf tegen drie) weer niet afronden (83’). Van Laere wandelt nog eens stevig doorheen de Ieperse defensie, weer blijft de zegegoal uit (87’). Als ref Bossuyt een aangeschoten bal op de arm van Boudry als een strafschop afstraft, zet Mahieu vanop de stip Steelant op het verkeerde been (88’ 1-1). Ontgoocheling alom voor gans Wetteren, immense vreugde bij Westhoek dat nog kansen behoudt voor een verlengd verblijf in 2de amateurs. (KlemDG)

 

 

Opstelling KVK Westhoek

Dannel, Gaillez (66’ Robaeys), Thiel (72’ geel), Cremers (44’ geel), Dewilde (58’ geel, 83’ Mando), Lekhechine, Gantois (66’ Scholaert), Mahieu, Jodts, Dewaegemaeker (61’ geel), Simoens (63’ geel)

Invallers: Vercruysse, Mando, Robaeys (90’ geel), Scholaert

Opstelling RFC Wetteren

Steelant, Heirewegh, Vandekerckhove, Mitu (33’ geel, 65 De Caigny), Willemyns (88’ geel), Heymans, Dib (42’ geel, 83’ Van Calenbergh), Van Hoecke (60’ geel), Vispoel, Boudry (88’ geel), Van Laere

Invallers: Van Wassenhove, Van Calenbergh, Dangrémont, De Caigny

Scheidsrechters

Bossuyt Niels