RFC Wetteren - K.FC. Merelbeke

Seizoen 2022-2023
Competitie
4/3/2023 - 19:30
Marcel De Kerpelstadion
RFC Wetteren
1 - 1
K.FC. Merelbeke

Doelpunten

6'
0-1
De Ruyver
56'
1-1
Van Hoecke

Kaarten

86'
El Hamdaoui
90'
De Caigny

Wedstrijdverslag | 4/3/2023

RFC Wetteren - K.FC. Merelbeke
1 - 1

 

In een matige derby is RFCW er niet in geslaagd om de broodnodige drie punten thuis te houden. Beginnen met een achterstand na zes minuten is natuurlijk geen sinecure maar de kansen op een zege waren er alleszins tegen een slordig Merelbeke, dat in de rangschikking al lang safe is. De Wetteraars daarentegen, kersvers T1 Steven Blomme voorop, staan nu volop in de degradatiezone en weten, met nog 9 matchen voor de boeg, wat hen te doen staat om een volwaardige tweedeklasser te blijven.

Verrassende voorsprong voor de bezoekers. Van Laere kopt een corner van Falzone door en De Ruyver heeft van dichtbij maar binnen te tikken (6’ 0-1). Steelant is wel paraat op een verre schuiver van El Hamdaoui (11’). RFCW bekomt van die vroege opdoffer en neemt inititief. Dib schiet te zwak in de handen van Maes (20’) en de poging van Telen op voorzet van Willemyns is gebrekkig (22’). Van Hoecke vlamt met zijn linker naast (30’) en na een corner van Dib is niemand alert genoeg om de scrimmage voor doel af te ronden. Maes redt op de doellijn (35’). Een hoge vrijschop valt in de handen van Maes (37’) en Boudry’s wanhoopspoging is ongevaarlijk (38’). Rust 0-1.

In de tweede helft hebben de Wetteraars overwegend balbezit, doelman Steelant kon zich makkelijk te rusten leggen in zijn doelgebied. Niet één deftige kans kunnen we noteren voor de buren uit Merelbeke. Het aantal kansen voor de thuisploeg is groot maar andermaal is de afwerking het zorgenkind. Op voorzet van Van Laere mikt Willemyns slordig over (49’). Mitu ziet zijn open doelkans gered door Maes (52’) maar tegen de krachtige vlam van Van Hoecke is hij niet opgewassen (56’ 1-1). RFCW heerst nu nog meer en ruikt de zege. Een snelle counter via Boudry naar Dib wordt in corner verwerkt (59’). Rogiers voorkomt een Wetterse goal net voor Willemyns kan afwerken. Invaller Van Calenbergh schiet de teruggebokste bal van doelman Maes op een hoekschop van Dib hoog over (69’). Als Verkindere te kort terug speelt op zijn doelman ziet iedereen de 2-1 op het scorebord maar Dib verliest het onderlinge duel met Maes (78’). Op voorzet van een andere invaller De Caigny, diep doorgedrongen in de zestienmeter, is Mitu weer niet scherp genoeg (82’). Maes plukt nog een hoge voorzet van Van Laere (83’). Dib trapt een corner achter de goal (87’) en Mitu dreigt sterk maar mist de afwerking (88’). (KlemDG)

 

Opstelling RFC Wetteren

Steelant, Heirewegh, Telen, Vandekerckhove Mitu, Willemyns (76’ De Caigny), Dib (88’ Dangrémont), Van Hoecke (65 Van Calenbergh), Vispoel, Boudry, Van Laere

Invallers: Van Wassenhove, Van Calenbergh, Dangrémont, De Caigny (90’ geel),

Opstelling K.FC. Merelbeke

Maes, De Mey, Verhelst, Rogiers, Van Laere, Falzone, El Hamdaoui (86’ geel), Verkindere, Van Den Winckel, De Ruyver, Binst

Invallers: Deurbroeck, Verheyden, Hilal, Lievens

Scheidsrechters

 Mataj Ermaild