FC Gullegem - RFC Wetteren

Seizoen 2022-2023
Competitie
26/2/2023 - 15:00
FC Gullegem
2 - 2
RFC Wetteren

Doelpunten

25'
0-1
Willemyns
28'
1-1
(pen.) Dhondt
68'
2-1
(pen.) Dhondt
72'
2-2
Heymans

Kaarten

43'
Vandekerckhove
67'
Heymans
78'
Doornaert
80'
Vancraeyveldt
92'
Heymans

Wedstrijdverslag | 26/2/2023

FC Gullegem - RFC Wetteren
2 - 2

RFCW pakte op het kunstgras van het gezellig stadion van Gullegem een ruim verdiend punt, maar zakt daarmee naar de op twee na laatste plaats in de rangschikking, waar, ruim voor rode lantaarn Erpe-Mere, liefst zes teams samenhokken met amper drie punten verschil. Het wordt in elk geval, met nog tien wedstrijden op het programma, een bikkelharde strijd voor het behoud in 2de amateurs. We zagen een zeer aangename en spannende wedstrijd tussen twee teams die niet in aanmerking zouden mogen komen voor degradatie. Beide ploegen bracht snel en gedreven voetbal en claimden een zege maar uiteindelijk is een gelijkspel de juiste weergave.

De thuisploeg dreigt het eerst. Steelant pakt een ver laag schot van Dhondt (8’), Dekiere kopt een voorzet van Dhondt rakelings naast (9’) en Notebaert lepelt nipt over de kruising (10’). Op counter dringt Mitu tot zeer diep tegen de doellijn door, zijn voorzet eindigt in de handen van Vanderbeken (11’). Er wordt snel en snedig gevoetbald. Notebaert kan een mooie counter net niet afronden (13’). Willemyns draait zich na samenspel met Mitu handig vrij en schiet via de paal de 0-1 op het bord (25’ 0-1). Lang blijft de bezoekende voorsprong niet gelden. Een offensieve en bedrijvige Van Laer tackelt Dhondt nogal onstuimig  in de zestien, ref Hillewaere aarzelt niet, strafschop. Dhondt zelf zet Steelant op het verkeerde been (28’ 1-1). Vandekerckhove kan net niet bij de gekrulde voorzet van Dangrémont (30’). Steelant weert het schot van Dhondt af, Vancraeyveldt mist de rebound (32’). Telen zendt Van Laere weg op rechts, wiens voorzet door Vandekerckhove via een subtiele deviatie nipt naast de paal belandt (33’). Mitu schiet zonder echte overtuiging een assist van Vandekerckhove naast (36’). Een poging van Braeckeveld wordt in corner verwerkt (38’) en op voorzet van Vancraeyveldt lepelt Dhondt over (43’).

Beide teams hanteren zoals in de eerste helft offensieve drang, de wedstrijd kan echt alle kanten uit. Willemyns wordt na een mooie dribbel gestopt maar op advies van de lijnrechter krijgt RFCW een strafschop. Kapitein Telen schiet een terechte Wetterse voorsprong echter naar de Filistijnen én naast de staander (47’). De druk van de bezoekers neemt verder toe. Van Laere krijgt een onverwacht geschenk maar ziet zijn kans in corner verwerkt (53’). Notebaert velt Mitu met een schoudercharge in de zone van de waarheid (58’). Vancraeyveldt lobt van zeer ver over Steelant die met een ultieme reflex de thuisvoorsprong voorkomt (59’). Aanvoerder Vansuypeene kopt wat later over (61’). Op assist van Mitu ziet Vandekerckhove zijn dichte poging afgeblokt (62’). Dichter kan men bij een bezoekende voorsprong niet komen. Een goede kopbal van Dekiere wordt door Steelant gered (65’). Een aangeschoten bal levert Gullegem na twee pogingen een strafschop wegens handspel op, voor RFCW valt een gele kaart voor Heymans (67’). Dhondt stuurt Steelant de verkeerde richting uit (67’ 2-1). Steelant moet nog eens uitpakken op een schot van Notebaert (71’). Heymans duwt een vrijschop van Willemyns tegen de touwen (72’ 2-2). Beide ploegen gaan ijverig op zoek naar de zege. Op voorzet van Dekiere kopt Coopman op de deklat (75’). Een hoogopverende Heymans kopt een corner van Willemyns over (79’). Steelant is tijdig uit doel om Van De Wiele het scoren te beletten (84’). In de draai zorgt Vandekerckhove ei zo na voor een Wetterse zege maar Vanderbeken duwt de bal uit de laagste hoek ((86’). Een wanhoopspoging van Van Hoecke na dreiging van alweer Vandekerckhove op een assist van Willemyns gaat ruim over (88’). Vanderbeken plukt een voorzet van Mitu uit de lucht met vijf  Wetterse blauwhemden in de zestien (89’). Aan de overzijde haalt Heirwegh een volley van Vancraeyveldt uit het doelvlak (91’). Heymans krijgt in de bijgevoegde tijd een tweede keer geel en mag de derby tegen Merelbeke volgende week vanuit de tribune volgen (92’). (KlemDG)

 

Opstelling FC Gullegem

Vanderbeken, Braekeveld, Coopman,Vansuypeene, Dekiere, Dhondt, Van De Wiele, Vancraeyveldt (80’ geel), Notebaert (78’ Sampers), Moenens, Doornaert (78’ geel)

Invallers: Bonte, Boguhe, Desmet, Sampers

Opstelling RFC Wetteren

Steelant, Heirewegh, Telen (68’ Lamrani), Vandekerckhove (43’ geel), Mitu,  Willemyns, Heymans (67’ geel + 92’ geel = rood), Dangrémont (85’ Van Calenbergh), Van Hoecke, Vispoel, Van Laere

Invallers: Van Wassenhove, Lamrani, Van Calenbergh, Dib

Scheidsrechters

Hillewaere Rien