SC Lokeren - Temse - RFC Wetteren

Seizoen 2022-2023
Competitie
11/2/2023 - 20:00
SC Lokeren - Temse
4 - 1
RFC Wetteren

Doelpunten

11'
1-0
Van Moerzeke
51'
2-0
Vermeiren
64'
3-0
Van Moerzeke
68'
4-0
Van Moerzeke
73'
4-1
Van Hoecke

Kaarten

39'
Heymans
82'
Boudry

Wedstrijdverslag | 11/2/2023

SC Lokeren - Temse - RFC Wetteren
4 - 1

RFCW kon in een sfeervol Daknamstadion geen punten pakken. De kandidaat-kampioen was meer dan efficiënt genoeg om de volle buit binnen te halen. Nochtans voetbalde RFCW behoorlijk mee… tot in de zone van de waarheid. Of de aanwezigheid van de Lokerse ex-toppers o.a. Włodzimierz Lubanski en Yugoslav Lazic, die de aftrap gaf, er voor iets tussen zat, zullen we nooit weten maar de Lokeraars zijn goed op weg op volgend seizoen een reeks hoger te spelen. Na de nederlaag van concurrent Petegem staan de jongens van trainer Cornelis na 22 speeldagen met zes punten voorsprong op de youngsters van Cercle Brugge en Petegem.

Het begint goed voor de ‘blauwe’ Wetteraars. Dib zendt Mitu gepast op weg maar die aarzelt wat te lang om af te drukken (3’). Aan de overzijde laat ook Van Moerzeke een kansje liggen (9’). Na een fout van aanvoerder Telen (ex-Lokeren) bokst Steelant de vrijschop van ‘Jerommeke’ Van Walle van onder de deklat (10’). Slechts uitstel. Vermeiren is sneller dan de hele bezoekende defensie, zijn voorzet vanop rechts wordt door Van Moerzeke tegen de touwen gevlamd (11’ 1-0). Steelant weert een schot van een humeurige Boulaouali (21’). Vandekerckhove stuurt De Caigny tot diep tegen de doellijn, wiens schot door Merckx wordt gepakt aan de eerste staander (32’). Vispoel voorkomt verder onheil als Steelant een schot van Vermeiren niet goed kan klemmen (33’). Mitu krijgt dé kans op de gelijkmaker. Dib stuurt hem weg op rechts, doelman Merckx duwt in een ultieme duiksprong de lob van Mitu in corner (35’). Vercauteren vlamt in het zijnet als een gekwetste De Caigny aan de andere zijde nog op de grasmat ligt (40’). Boulaouali mist onbegrijpelijk de 2-0 op een assist van de diep doorgedrongen Boujouh (43’). Vandekerckhove is op corner van Dib net niet ‘lang’ genoeg om met het hoofd binnen te knikken (44’). Rust 1-0.

Lokeren neemt van meet af aan initiatief op zoek naar verdiende zekerheid. Van Moerzeke heeft de assist van El Banouhi maar binnen te koppen maar faalt (47’). Hij schiet wat later laag over de grond onbegrijpelijk naast (48’). Dangrémont laat zich de bal afsnoepen door Van Moerzeke, Vermeiren werkt zijn voorzet mooi af (51’ 2-0). Merckx plukt al te gemakkelijk een voorzet van Dib (52’). Vandekerckhove kan net niet bij een scherpe voorzet van Van Hoecke (59’) en Telen mikt wat slordig naast (60’). Spelverdeler Van Walle ziet de vrijstaande Van Moerzeke, die niet aarzelt (64’ 3-0). Wetterse boeken al lang toe natuurlijk. Als diezelfde Van Moerzeke zijn hattrick volmaakt na wat hulp van Van Laere (ook ex-Lokeren) neigt een zware afstraffing voor de nochtans verdienstelijke Wetteraars (73’ 4-0). De ruim verdiende eerredder komt er na een zijwaartse pass van Mitu. Van Hoecke – en niet Vandekerckhove zoals de stadionomroeper verkondigt - vlamt machtig mooi in de kruising (73’ 4-1). De bezoekers gaan op zoek naar een tweede goal. Lokeren controleert rustig. Zo komen Dib (van te ver), Willemyns (op corner van Dib) en Mitu (aan de eerste staander in de handen van Merckx) in de buurt van het Lokerse doel. De laat ingevallen Elewaut (ex-Standaard Wetteren) zou maar wat graag voor een vijfde Lokerse goal hebben gezorgd op een voorzet van Van Moerzeke, maar Steelant is nog wakker (88’). Aangename wedstrijd tussen twee sterk voetballende teams. (KlemDG)

Opstelling SC Lokeren - Temse

Merckx, El Banouhi, Kompany, Boujouh, Dianganga (75’ Elewaut), Van Moerzke, Boulaouali, Van Walle (75’ Rodrigues), De Neve, Vermeiren (77’ Geeraerts), Vercauteren (66’ Ben Omar)

Invallers: Elewaut, Geeraerts, Pogba, Ben Omar

Opstelling RFC Wetteren

Steelant, Telen, Vandekerckhove (80’ Van Calenbergh), Mitu, Heymans (39’ geel), Dib, Dangrémont (55( Boudry), De Caigny (41’ Willemyns), Van Hoecke, Vispoel, Van Laere

Invallers: Van Wassenhove, Willemyns, Van Calenbergh, Boudry (82’ geel)

Scheidsrechters

De Beuckelaer Arne