RFC Wetteren - Beloften Cercle Brugge

Seizoen 2022-2023
Competitie
4/2/2023 - 19:30
Marcel De Kerpelstadion
RFC Wetteren
1 - 3
Beloften Cercle Brugge

Doelpunten

39'
0-1
El Bahri
88'
1-1
Vandekerckhove
93'
1-2
Ximines
94'
1-3
Bouhadi

Kaarten

58'
Heymans
62'
Martlé

Wedstrijdverslag | 4/2/2023

RFC Wetteren - Beloften Cercle Brugge
1 - 3

Een onverwacht punt stelen in de slotminuten tegen een jeugdig Cercle Brugge en het in blessuretijd weggeven breekt RFCW zuur op. Een verdiende zege voor de Westvlamingen, die ook nog een strafschop misten (Steelant pakt) en lang op voorsprong stonden via een goal in geschenkverpakking aangeboden door de Wetterse defensie. RFCW, zonder Van Laere (geschorst) en Van Hoecke (gekwetst) was een maatje te klein tegen titelkandidaat Cercle.

Brugge zet meteen druk en Callens schiet vanop 20 m nipt over (1’). El Bahri kopt een corner van De Schepper over (11’). Vandekerckhove’s nogal slordig schot mist de goede richting (17’). Na een misstapje van Dangrémont moet Steelant de bal net voor de doellijn weghalen (19’). Steelant grijpt met één hand een hoge en verre voorzet van Lietaert (21’) en duwt een knappe poging van Martlé van onder de deklat (36’). Een misverstand tussen Steelant en Dangrémont laat El Bahri toe de gemakkelijkste goal uit zijn nog jonge carriére in een leeg doel te koppen (39’ 0-1). Ei zo na wordt het 0-2 als Steelant een terugspeelbal van Heymans uit zijn handen laat glippen en zich nog moet reppen om juist voor de doellijn redding te brengen (40’).

Net zoals voor de rust wordt het meest op de Wetterse speelhelft gespeeld. Langenbick moet voor het eerst tussenkomen als Van Calenbergh dreigt (54’). Coens lobt van ver op de deklat boven een verraste Steelant (62’). Langenbick pakt een tweede keer uit op een voorzet van Mitu (64’). Ackx vindt van zeer ver de staander op zijn weg (65’). Steelant voorkomt de dubbele Brugse voorsprong met een schitterende ultieme reflex als Callens van zeer dichtbij maar heeft binnen te knallen (72’). Een duwfout in de zestienmeter levert Brugge een strafschop op, Steelant stopt de penalty van Martlé (85’). RFCW is zo al enkele keren aan de 0-2 ontsnapt als middenvelder-topscorer Vandekerckhove opportuun voor de onverhoopte gelijkmaker zorgt (88’ 1-1). De Wetterse euforie om dit totaal onverdiend punt is van zeer korte duur. Vanackere schiet nog voorlangs (90’). Dib zorgt bijna voor een onverdiende thuiszege als hij naast de kruising schiet (91’). Invaller Ximines scoort schitterend met zijn linker vanop 30 m (93’ 1-2) en Bouhadi geeft de bezoekende zege nog meer glans (94’ 1-3). Onverwacht en spectaculair einde. (KlemDG)

 

Opstelling RFC Wetteren

Steelant, Telen, Vandekerckhove, Mitu, Willemyns (75’ De Caigny),  Van Calenbergh, Heymans (58’ geel), Dib, Dangrémont, Vispoel, Boudry

Invallers: Van Wassenhove, Lamrani, De Caigny, Huybrechts

Opstelling Beloften Cercle Brugge

Langenbick, Espinoza (79’ Vanackere), Ackx, Vandemaele, Coens, El Bahri (73’ Audenaert), De Schepper, Lietaert, Martlé (62’ geel), Callens (79’ Ximines), Bouhadi

Invallers: Standaert, Ximines, Audenaert, Vanackere

Scheidsrechters

Verbeke Bert