SC Eendracht Aalst - RFC Wetteren

Seizoen 2022-2023
Competitie
28/1/2023 - 20:00
SC Eendracht Aalst
1 - 1
RFC Wetteren

Doelpunten

38'
0-1
Dib
76'
1-1
Heymans

Kaarten

17'
Doore
82'
Van Laere
90'
Van Laere

Wedstrijdverslag | 28/1/2023

SC Eendracht Aalst - RFC Wetteren
1 - 1

RFCW sprokkelde een verdiend punt in het Pierre Cornelisstadion in Aalst. Tot kort voor tijd hadden de Wetterse leeuwen zelfs uitzicht op een zege. In het slot leverde een owngoal van Heymans zijn ex-ploeg toch nog de gelijkmaker op. De Wetterse defensie en een alomtegenwoordige Vandekerckhove speelden nochtans een haast feilloze partij tegen de slordige en niet overtuigende Ajuinen. RFCW eindigde de match met tien man na een tweede gele kaart voor Van Laere voor een te drieste tackle.

Al na twintig seconden trapt Van Laere de bal onbesuisd uit het stadion. Een lijnrechter wil een tweede bal op het terrein ter hoogte van de middenlijn niet zelf terugnemen en wacht stug op de komst van doelman Swinnen. Hilariteit en Aalsterse woede alom (1’). Een vrijschop van Yagan wordt door Dekuyper in de handen van Steelant gekopt (11’). Telen kopt een bal door in de voeten van Mitu maar zijn doelrijpe kans wordt afgeblokt (17’). Na hoekschop kopt Kakudji net over (20’). Een vrije trap aan de zijkant van de zestien wegens twijfelachtig duwfoutje van Dangrémont levert via Panneel geen gevaar (22’). Dib mist een kansje na een assist van Van Calenberg (25’). Swinnen pakt een vrijschop die afschampt op de muur in twee tijden (30’). De Coninck schiet te zwak in de handen van Steelant (32’). Een afgeweken schot van Yagan zeilt onder de deklat, Steelant duwt in hoekschop (36’). Een mooie, snedige en snelle counter levert een bezoekend doelpunt op. Dib knikt de assist van Willemyns keurig tegen de touwen (38’ 0-1). Rust 0-1. 0-.                               

Aalst voert een dubbele wissel door aan de rust en wil zeker geen puntenverlies meer na de voorbije mindere resultaten. Mitu schiet te zwak in de voeten van een verdediger (46’). Na een hands van Vispoel, net buiten de zestienmeter, knalt Yagan binnen bereik van Steelant (48’). Een verre lob van Van Laere landt boven op het doelnet (53’). Steelant staat pal op een schicht van De Coninck (56’). De niet onverdiende gelijkmaker komt er na een ongelukkige kopbal van Heymans in eigen goal (1-1 76’). Aalst gaat nu ijverig op zoek naar de zegetreffer. Verder dan een knal over de deklat via Panneel (80’) en een frele kopstoot van Dekuyper in de handen van Steelant (83’) komen de Ajuinen niet. De uitsluiting van Van Laere na een tweede gele kaart in de slotminuten kunnen de ontgoochelende Aalstenaars niet benutten. (KlemDG)

 

Opstelling SC Eendracht Aalst

Swinnen, De Coninck, Wantens (46’ Burssens), Dekuyper, Yagan, De Vriendt, Panneel, Ryckaert, Geenens, Kakudji (46’ George), Doore (17’ geel, 65’ Mbaye)

Invallers: Espeso Nunez, Burssens, George, Mbaye

Opstelling RFC Wetteren

Steelant, Telen, Vandekerckhove, Mitu, Willemyns,  Van Calenbergh, Heymans, Dib (75’ De Caigny), Dangrémont, Vispoel, Van Laere (82’ geel +  90’ geel = rood)

Invallers: Van Wassenhove, Lamrani, De Caigny, Boudry

Scheidsrechters

Timmermans Jonas