EM United - RFC Wetteren

Seizoen 2022-2023
Competitie
14/1/2023 - 19:30
EM United
1 - 1
RFC Wetteren

Doelpunten

50'
1-0
Laurent
58'
1-1
Mitu

Kaarten

75'
Van Calenbergh
76'
De Kegel
90'
Delmoitie

Wedstrijdverslag | 14/1/2023

EM United - RFC Wetteren
1 - 1

Het eerste gelijkspel van RFCW in deze kompetitie laat wrange gevoelens na. Op leider Cercle Brugge (vorige week) verliezen kan worden ingecalculeerd maar met puntenverlies op rode lantaarn Erpe-Mere zal niemand rekening gehouden hebben. Andermaal is de afwerking het zwakke broertje bij de Wetteraars, die ondanks 17 hoekschoppen (tegen geen enkele voor de thuisploeg) slechts één keer de weg naar de netten vonden. Zo werd nog een gelijkspel uit de brand gesleept nadat de oranjehemden uit Erpe via een vrijschop op voorsprong waren gekomen en al uitkeken naar een tweede zege.

We noteren voor de rust, op twee uitzonderingen na, alleen acties en kansjes voor de Wetteraars. Op een vrije trap van De Caigny kan Heymans zich net niet lang genoeg rekken om binnen te koppen (9’). Mulume ontzet in paniek (11’) en Godijn pakt het zwakke schot van Mitu (13’). Op een snedige counter ontsnapt Beerens, die voor een leeg doel toch nog op de staander mikt (15’). Wat later wordt een thuisgoal afgekeurd voor voorafgaand buitenspel (17’). Een schicht van Mitu wordt in corner geduwd (23’). Een mooie collectieve aanval eindigt in een scherpe voorzet van Van Laere waarop Vandekerckhove zijn kopbal in hoekschop ziet verwerkt (27’). Op die corner kopt Van Calenbergh voor doel en komt Vandekerckhove centimeters te kort om te scoren (28’). Van Calenbergh mikt in de kluts van dichtbij over (33’). Godijn redt een knappe volley van Van Calenbergh, zeer bedrijvig tegen zijn ex-ploeg (38’). Op een zoveelste hoekschop lepelt Heymans over doel (39’) en kopt even daarna rakelings naast (41’). De kopstoot van Vandekerckhove mist kracht om Godijn te bedreigen (42’). In de slotminuut zorgt een vrijschop van De Oliveira voor enige gevaar voor het doel van een haast werkloze Steelant (44’). Rust 0-0.

Nagenoeg hetzelfde spelbeeld na de rust. RFCW heeft balbezit en zet geregeld druk op de thuisdefensie waar Vinck (ex-RFCW) organiseert. Mitu schiet met zijn linker een meter naast (49’). Laurent vindt op een vrijschop vanop 20 m de kruising, Steelant is geklopt (50’1-0). Vandekerckhove kopt een vrije trap van De Caigny naast (55’). De gelijkmaker komt er snel. Mitu rondt een zoveelste aanval van dicht af (58’ 1-1). RFCW gaat nu nog meer op zoek naar de zege, maar weer is efficiëntie het ontbrekend codewoord. Van Calenbergh en Mitu komen net te laat om een vrijschop van Willemyns af te ronden (70’) en Willemyns zelf schiet een assist van Van Calenbergh naast (73’). Een stug verdedigend, vertragend en ‘sauf-qui-peut-spel’ bezorgt de thuisploeg een onverhoopt punt. Het blijft bij een onwaarschijnlijke hoekschopverhouding zoals in de inleiding aangegeven. (KlemDG)

 

Opstelling EM United

Godijn, Delmoitie (90’ geel), Kibassa, Kabera, De Kegel (76’ geel), Van Der Haegen (65’ Hendrickx), De Oliveira, Lammens (30’ Laurent), Beerens, Vinck, Mulume

Invallers: Laurent, Bliki, Cuyvers, Hendrickx

Opstelling RFC Wetteren

Steelant, Vandekerckhove (67’ Telen), Lamrani, Mitu, Van Calenberg (75’ geel), Heymans, Dangrémont, De Caigny (60’ Willemyns), Van Hoecke, Vispoel, Van Laere

Invallers: Van Wassenhove, Telen, Willemyns, Boudry,

Scheidsrechters

De Keyzer Tim