KVV Zelzate - RFC Wetteren

Seizoen 2022-2023
Competitie
11/12/2022 - 14:30
KVV Zelzate
2 - 0
RFC Wetteren

Doelpunten

54'
1-0
Antwi-Manu
85'
2-0
Flament

Kaarten

37'
Vandenhende
58'
Vispoel
85'
Boudry

Wedstrijdverslag | 11/12/2022

KVV Zelzate - RFC Wetteren
2 - 0

RFCW laat andermaal de broodnodige punten liggen. Tegen en op Zelzate hebben de Wetteraars wel meer balbezit maar de steriele aanvalslinie van de bezoekers kan thuisdoelman niet echt zwaar op de proef stellen. De uitgekookte Kanaaljongens prikken enkele keren gepast tegen en winnen ietwat gevleid met 2-0. Beide goals vielen na de rust.

Dib, dé goalgetter van vorige week, is de eerste die het van zeer ver probeert (4’). Op assist van Djadi heeft Broeckaert maar binnen te tikken aan de tweede staander maar ook hij mist ‘6’). Van Laer brengt redding op een gevaarlijke voorzet van Broeckaert (9’). Steelant pakt een botsende halve volley van Broeckaert op aangeven de vinnige Antwi-Manu (21’). Heymans kopt een corner van Dib naast (23’). Vandekerckhove kan net niet bij een scherpe voorzet van Van Laere (32’). Spits Broeckaert mikt eerst voorbij de eerste paal, kort daarna kopt hij een voorzet van Antwi-Manu over (41’). Rust 0-0.

De voorzet van de op rechts doorgebroken Van Calenbergh kan net niet door Dib worden verzilverd (47’). Vandekerckhove kopt een assist van Dib te zacht over (49’) en de harde knal van Van Hoecke suist naast de staander (50’). De goal valt evenwel aan de overkant. Antwi-Manu dribbelt zich kundig vrij en verslaat met een laag schot Steelant overhoeks (54’ 1-0). Van Laer schiet de teruglegger van Van Calenbergh over (58’). Broeckaert treuzelt te lang (62’) en Vandekerckhove kopt weer over op assist van Boudry (64’). Steelant staat pal op een poging van Franki (67’). Een corner van Dib wordt door Vandekerckhove weer nipt naast gekopt (69’). Van Rie pakt een harde schuiver van Van Hoecke in twee tijden (71’). Steelant behoedt RFCW voor de 2-0 en op counter kan de ontsnapte Vandekerckhove weer niet scoren (74’). Na een mooie collectieve aanval vindt Mitu weer het kader niet (77’). Een fout van Boudry levert een vrije trap op randje zestienmeter. Flament knalt eerst in de muur en vlamt de terugvallende bal daarna tegen de netteren (86’ 2-0). Einde Wetters verhaal. Op voorzet van De Caigny komt Dib oog in oog met doelman Van Rie, die met een ultieme handreflex RFCW van de eerredder houdt (90’). (KlemDG)

 

 

 

Opstelling KVV Zelzate

Van Rie, Grootaert, Lanckman, Djadi (69( Pede), Franki, Nyarko, Vandenhende (37’ geel), Boete, Criel (62’ Flamant), Broeckaert (85’ Van Wesemael), Antwi-Manu

Invallers: Trouvé, Flament, Pede, Van Wesemael

Opstelling RFC Wetteren

Steelant, Vandekerckhove, Mitu,Willemijns, Van Calenberg, (74’ De Caigny), Heymans, Dib, Van Hoecke, Vispoel (58’ geel), Boudry (85’ geel), Van Laere

Invallers: Telen, Lamrani, De Caigny, Devuldere

Scheidsrechters

Verbeke Bert