RFC Wetteren - SC Lokeren - Temse

Seizoen 2022-2023
Competitie
20/11/2022 - 14:30
Marcel De Kerpelstadion
RFC Wetteren
1 - 2
SC Lokeren - Temse

Doelpunten

26'
0-1
Boulaouali
54'
1-1
Vispoel
82'
1-2
Elewaut

Kaarten

38'
Rodrigues
50'
Casagolda
51'
Janssen
72'
Van Calenbergh
82'
El Banouhi
90'
Van Moerzeke

Wedstrijdverslag | 20/11/2022

RFC Wetteren - SC Lokeren - Temse
1 - 2

Ondanks het regenweer een goed gevuld De Kerpelstadion voor de streekderby tussen titelkandidaat Lokeren-Temse en de Wetterse leeuwen bij wie Jonas Heymans werd gehuldigd voor zijn honderdste wedstrijd voor RFCW. Na één minuut stilte naar aanleiding van het overlijden van ex-trainer Peter Devos fluit ref Huyghe de match op gang.

Boudry vlamt een vrijschop van op de rand van de zestienmeter over de kruising (8’). Mitu schiet een open doelkans naar de verkeerde kant van de staander (10’) na een assist van Van Calenbergh. Hij herhaalt dit wat later (18’) en mist zo een verdiende voorsprong voor de thuisploeg. Lokeren herstelt het evenwicht en drukt de Wetteraars terug op eigen helft. Casagolda krult een vrije trap knap rond de muur, Steelant is attent (21’). Op een counter schoudert Mitu zich mooi in scorepositie maar … mikt weer net naast de paal (22’). Boulaouali kan na een één-twee met aanvoerder Maes en randje buitenspel, doelman Steelant omspelen en in het lege doel leggen (26’ 0-1). Casagolda mikt nipt over de kruising (29’). Steelant redt met de voet een knal van Van Moerzeke (42’). Rust 0-1.

RFCW zet onmiddellijk druk. Een vrijschop van De Caigny wordt onvoldoende weggewerkt en Vispoel schiet gedreven in de verste kruising (54’ 1-1). Janssen mist, al dan niet uit buitenspelstand, de Lokerse voorsprong (62’). Steelant bokst een verre vrijschop van Maes in veiligheid (70’). Casagolda vlamt randje zestienmeter over (80’). Nagenoeg iedereen legt zich neer bij een terecht gelijkspel. Maar dat is zonder de ingevallen Elewaut (ex-Standaard Wetteren) gerekend. Hij krult zijn voorzet over Steelant via de onderkant van de deklat in het zijnet (82’ 1-2). De lokale withemden gaan ijverig op zoek naar de gelijkmaker . Op hoekschop van Willemijns kopt Vandekerckhove in het zijnet (89’) en de vrije trap van Vandekerckhove belandt via de muur in corner (90’). In de extratijd moet Steelant nog uitpakken op een schot van de counterende Elewaut. Grote vreugde bij gans Lokeren natuurlijk, maar wat zou het geweest zijn als Mitu zijn drie ‘open’ doelkansen uit de eerste twintig minuten had binnengeknald. (KlemDG)

 

 

Opstelling RFC Wetteren

Steelant, Lamrani, Mitu, Van Calenbergh (72’ geel), Heymans, Dangrémont (46’ Willemijns), De Caigny (76’ Vandekerckhove), Van Hoecke Vispoel, Boudry, Van Laere

Invallers: Van Wassenhove, Willemijns, Devuldere, Vandekerckhove

Opstelling SC Lokeren - Temse

Merckx, El Banouhi (82’ geel), Boujouh, Diangaga, Casagolda (50’ geel), Van Moerzeke (90’ geel), Maes, Boulaouali (84’ Bello Rivero), Janssen (51’ geel, 65’ Elewaut), Rodrigues (38’ geel, 84’ Diallo), Deneve

Invallers: Baert, Bello Rivero, Elewaut, Diallo

Scheidsrechters

Huyghe Willem