RFC Wetteren - FC Gullegem

Seizoen 2022-2023
Competitie
13/11/2022 - 14:30
Marcel De Kerpelstadion
RFC Wetteren
2 - 1
FC Gullegem

Doelpunten

21'
1-0
Van Hoecke
83'
1-1
Moerkerke
88'
2-1
Mitu

Kaarten

60'
Vispoel
71'
Heymans
81'
Van Hoecke

Wedstrijdverslag | 13/11/2022

RFC Wetteren - FC Gullegem
2 - 1

RFCW haalde in de slotminuten op een diefje de driepunter binnen en duikt daarmee de ruime middenmoot van de rangschikking in, waar het over de moedige Westvlaamse tegenstander springt.

De bezoekers starten het felst en Boudry moet een voorzet van Moerkerke in hoekschop koppen (4’). Deze hoekschop wordt door de linksvoetige Dhondt voorbij iedereen getrapt. Vancraeyveldt probeert van in de middencirkel de uit zijn doel staande Steelant te verschalken (11’). Doelman Vanderbeken pakt een lage schuiver van De Caigny in twee keer (12’). Aanvoerder Van Hoecke vlamt een voorzet vanop de rechterflank ongenadig tegen de netten (21’ 1-0). RFCW blijft de meest aanvallende ploeg. Op een verre vrijschop van De Caigny heeft Vanderbeken wat moeite met een aandringende Heymans (30’). Een stevig Gullegem neemt stilaan het roer over. Van Hoecke redt met een ultieme kopbal een poging van Dhondt (31’). Notebaert verlengt met het hoofd een vrije trap van Braeckeveld nipt naast (32’). De voorzet van Moerkerke vindt geen afwerker (33’) en Braeckeveld schiet de gelijkmaker in de handen van Steelant (34’). Toch krijgt RFCW de beste kans. Lamrani stuurt Mitu op weg naar een dubbele voorsprong maar die mist (36’). Dhondt mikt net voor rusten rakelings naast de voorste staander (42’). Rust 1-0.

Gullegem stapt met offensieve gedachten uit de kleedkamer. Steelant gaat goed plat op een kanjer van Braeckeveld (56’). Vansuypeene kopt een botsende bal over doel (72’). RFCW wordt op eigen helft teruggedrongen en moet het doen met enkele schaarse tegenstoten. Mitu vindt de handen van Vanderbeken (78’) en Van Calenbergh is dicht bij de dubbele voorsprong. Vanderbeken duwt zijn schot van in de kleine rechthoek in corner (79’). De Westvlaamse druk verhoogt zienderogen en de verdiende gelijkmaker komt er via Moerkerke (83’). Gullegem ruikt de overwinning maar het is Wetteren dat het laken gevleid naar zich toehaalt via Mitu die van nabij binnenknalt (88’). (KlemDG)

 

 

 

Opstelling RFC Wetteren

Steelant, Lamrani, Mitu, Van Calenbergh, Heymans (71’ geel), Dangrémont (64’ Willemijns), De Caigny (90’ Godfrinne),Van Hoecke (81’ geel, 88’ Devuldere), Vispoel (66’ geel), Boudry, Van Laere

Invallers: Van Wassenhove, Willemijns, Devuldere, Godfrinne

Opstelling FC Gullegem

Vanderbeken, Braeckeveld, Vansuypeene, Dekiere, Henneuse, Dhondt, Moerkerke, Vancraeyveldt (66’ Doornaert), Notebaert (78’ Boguhe), Moenens, Decoster (73’ Coopman)

Invallers: Cagliostro, Coopman, Bohuge, Doornaert

Scheidsrechters

Calluy Ruben