KSC Dikkelvenne - RFC Wetteren

Seizoen 2022-2023
Competitie
5/11/2022 - 19:30
KSC Dikkelvenne
0 - 2
RFC Wetteren

Doelpunten

21'
0-1
Mitu
47'
0-2
De Caigny

Kaarten

67'
Hoebeke
77'
Van Hoecke
90'
Pouillon
90'
Godfrinne

Wedstrijdverslag | 5/11/2022

KSC Dikkelvenne - RFC Wetteren
0 - 2

De eerste ‘clean sheet’ voor doelman Steelant, uitgerekend tegen zijn ex-club, leverde een gedreven RFCW een derde, belangrijke en verdiende (uit)-zege op. De vreugde in het Wetterse kamp was uitbundig. Als de Wetterse leeuwen nu ook thuis punten gaan pakken, wacht hen binnenkort een veilige (?) plaats in de buik van de rangschikking.

Dikkelvenne zet van bij de start de Wetterse defensie onder druk. Heymans moet al snel een gevaarlijke voorzet van Seurinck in corner wegkoppen (2’). Een schot van een dreigende Sylla wordt afgeblokt (9’). Een secure Steelant is attent, verder dan een reeks hoekschoppen komt de thuisploeg niet. Lamrani schiet met zijn linker een ontzette bal onbesuisd over (20’). Mitu is wat later wel succesvol en rondt keurig af (21’ 0-1). Mitu is dicht bij zijn tweede treffer maar zijn afgeweerd schot wordt door Van Calenbergh te haastig en van zeer nabij over geknald (23’). Mitu mikt nog eens nipt naast de voorste staander (24’). De geelblauwe gastheren reageren gepast en komen enkele keren zeer dicht bij de gelijkmaker. Sylla vlamt van zeer ver nipt over (27’). Hoebeke kopt een voorzet schitterend binnen de palen, Steelant heeft een al even verbluffende reactie in huis (35’). De Wetterse doelman is ook paraat op een gevaarlijke schuiver van Van Vaerenbergh (42’). De Caigny mist zijn schot op een leuke assist van Mitu (43’). Rust 0-1.

Beter kun je een tweede helft niet aanvatten. Van Vaerenbergh verspeelt op de Wetterse speelhelft lullig de bal. De counter wordt door snelle en slimme leeuwen omgezet in een dubbele voorsprong. Van Hoecke zet Mitu op weg op de rechterflank en De Caigny is er als de kippen bij om de secure voorzet van de Wetterse zwarte parel tegen de touwen te knallen (47’ 0-2). De thuisploeg zet nu alles op alles maar de bezoekende defensie blijft overeind. Enkele hoekschoppen zorgen nog voor wat gevaar voor het Wetterse doel. Steelant is paraat of de lokale kanonnen zijn slecht gericht. Mitu heeft zelfs de 0-3 aan de voet na een assist van Lamrani maar een uitkomende doelman Van Der Eedt redt (80’). Vispoel blokt een kogel van Van Vaerenbergh af (81’). De ingevallen Willemijns, alleen op weg naar een derde Wetterse goal, vermijdt een duel met de uitkomende Van Der Eedt (82’). (KlemDG)

 

Opstelling KSC Dikkelvenne

Van Der Eedt, Verheuge (71’ Deceuninck), De Smet, Hoebeke (67’ geel), De Schrijver, Van Vaerenbergh, Seurinck (56’ De Man), Sylla, Mazouz  N., Mazouz J., Beshliaha (56’ Pouillon)

Invallers: Gabriël, Deceuninck, De Man, Pouillon (90’ geel)

Opstelling RFC Wetteren

Steelant, Lamrani, Mitu, Van Calenbergh, Heymans, Dangrémont (89’ Godfrinne), De Caigny (74’ Willemijns),Van Hoecke (77’ geel, 90’ Devuldere), Vispoel, Boudry, Van Laere

Invallers: Van Handenhove, Godfrinne (90’ geel), Willemijns, Devuldere

Scheidsrechters

Carrein Christophe