RFC Wetteren - KSV Oostkamp

Seizoen 2022-2023
Competitie
29/10/2022 - 20:00
Marcel De Kerpelstadion
RFC Wetteren
1 - 3
KSV Oostkamp

Doelpunten

3'
1-0
Devuldere
65'
1-1
Vanhaeren
71'
1-2
Vanhaeren
81'
1-3
Vanhaecke

Kaarten

26'
Vanhaeren
32'
Dangrémont
32'
Vanhaecke
48'
Lamrani
55'
Cannoot
60'
Boudry
72'
Benoot

Wedstrijdverslag | 29/10/2022

RFC Wetteren - KSV Oostkamp
1 - 3

Op de negende speeldag gaan de bezoekende teams met het merendeel van de punten lopen. Ook in het De Kerpelstadion gaan de drie punten naar de Westvlaamse gasten. Gastheer RFCW begon nochtans zeer goed, stond al na drie minuten op voorsprong en kreeg meeerdere kansen op een dubbele voorsprong aan de rust. Na de koffie nam een snedig, beter, kopbalsterk en robuust Oostkamp de touwtjes in handen en zette een verdiende zege op het scorebord.

Debutant Devuldere, vervanger van de geschorste Heymans, zet zijn eerste selektie meteen kracht bij. Hij rondt handig een keurige aanval van dichtbij af (3’ 1-0). Mitu zet, na een knap bruggetje, scherp voor, niemand is bijtijds voor doel (8’). Na een lobvoorzet van Dib dreigt Van Hoecke, doelman Iket pakt (12’). Mitu ontsnapt op links, negeert de vrijgelopen Van Calenbergh,  kiest zelf voor de afwerking maar schiet jammerlijk naast (15’). Oostkamp komt het moeilijke eerste kwartuur door en herstelt beetje bij beetje het evenwicht. Cannoot kopt een voorzet vanaan de linker hoekschopvlag hoog over (20’). Mitu is dicht bij de dubbele voorsprong, zijn fijn lobje wordt door een bezoeker net voor de doellijn weggeveegd (23’). Dib wordt wegens blessure vervangen door Lamrani (26’). Dangrémont knalt een vrijschop op de muur (31’). Steelant pakt een voorzet-schot van Declerck (36’) en brengt wat later redding in twee keer (40’). Vandekerckhove zet Mitu in een kansrijke positie maar die schiet na een korte crochet met links over (44’). Rust 1-0.

Oostkamp komt klaarwakker uit de kleedkamer en gaat gedreven op zoek naar de gelijkmaker. Hun stereotiep spel van in de eerste helft – lange voorzettten, die té ver zijn of uitdraaien op buitenspel – wordt geruild voor snel, soms te overhaast, bewegingsvoetbal dat na ruim één uur zijn vruchten afwerpt. Vanhaeren is de eerste die nipt naast schiet (46’). Het schot van Dangrémont op assist van Mitu wordt afgeblokt (52’). Weer Mitu mist de onverwachte kans op 2-0 na mistasten van de centrale verdediger (53’). Van Calenbergh lobt wat overhaast (55’) en de voorzet van Mitu, door Vandekerckhove weggestuurd op  rechts, wordt door Dangrémont in de vlucht overgeknald (59’). Dan is de pijp uit voor RFCW. Oostkamp heerst en zet snel de achterstand om in een 1-2 voorsprong. Op corner van Cannoot kopt Vanhaeren binnen (65’ 1-1). Wat later is diezelfde Vanhaeren weer bij de pinken (71’ 1-2). RFCW raakt niet meer onder de Westvlaamse druk uit en incasseert de doodsteek. Vanhaeren kopt door naar Vanhaecke, die met het hoofd verlengt in doel (81’ 1-3). In een wanhoopspoging viseert Van Calenbergh de staantribune naast het doel van Iket (82’). Verdiende zege van Oostkamp al had het er na een efficiëntere eerste helft van RFCW anders kunnen uitzien. (KlemDG)

 

Opstelling RFC Wetteren

Steelant, Vandekerckhove (75’ Willemijns), Mitu, Van Calenbergh, Dib (26’ Lamrani, 71’ De Caigny), Dangrémont (32’ geel),Van Hoecke, Vispoel, Boudry (60’ geel), Van Laere, Devuldere

Invallers: Van Handenhove, Willemijns, De Caigny, Lamrani (48’ geel)

Opstelling KSV Oostkamp

Iket, Vanhaeren (26’ geel), Declerck (85’ Decloedt), Claeys (66’ Suffys), Cannoot (55’ geel, 66’ Dildick), Lenihan, Willem, Maus, Bragard, Benoot (72’ geel), Vanhaecke (32’ geel)

Invallers: Martens, Decloedt, Dildick, Suffys

Scheidsrechters

Dhont Kenneth