KSV Oudenaarde - RFC Wetteren

Seizoen 2022-2023
Competitie
22/10/2022 - 19:30
KSV Oudenaarde
1 - 2
RFC Wetteren

Doelpunten

43'
0-1
Vandekerckhove
72'
1-1
Mezine
84'
1-2
De Caigny

Kaarten

32'
Boudry
54'
Heymans
90'
Van Wambeke

Wedstrijdverslag | 22/10/2022

KSV Oudenaarde - RFC Wetteren
1 - 2

Eindelijk ! De tweede lang verwachte driepunter is er, niet geheel onverdiend, gekomen. Aan de Scheldeboorden bleef thuisploeg Oudenaarde puntenloos. RFCW haalde hiermee, voor de tweede keer op verplaatsing, een duurzame zege en is op weg naar een veilige plek in de middenmoot. Beide teams startten met een onuitgegeven elftal, de gekwetsenboeg was daar niet vreemd aan.

De geelzwarten uit Oudenaarde, stamnummer 81 en dus nog ouder dan RFCW, komt het scherpst uit de startblokken. Demets schiet laag net voorbij de verste staak (5’). De bezoekende reactie is niet min. Mitu speelt zich handig vrij aan de hoekschopvlag, Dangrémont mikt Mitu’s voorzet botsend op de deklat (10’). Verbrugge pakt makkelijk een schuiver van Vandekerckhove (18’). Dib schiet zwak naast (28’) en Van Hoecke’s knal suist rakelings naast (29’). RFCW is nu de betere ploeg, een doelpunt kan niet uitblijven. Mitu laat een reuzenkans liggen op assist van een ver doorgestoten Van Calenbergh (36’) en de deviatie van Vandekerckhove na corner van Dangrémont verdient ook beter (40’). Wat later is het toch prijs. Een scrimmage in de kleine rechthoek wordt door leperd Vandekerckhove handig binnengetikt (43’ 0-1). Dib wordt het scoren belet door een wegkoppende Gallo (44’). Rust 0-1.

Steelant zweeft een vrije trap van Heirwegh uit zijn doelvlak (50’). Oudenaarde gaat verbeten op zoek naar de gelijkmaker maar dreigt te weinig. Een goede actie van Van Calenbergh op de linkerflank eindigt in een teruglegger voor Dib die slordig over schiet (70’). De thuisploeg krijgt meer en meer balbezit, Wetteren wordt aangewezen op de counter. Steelant redt eerst nog een poging van Heirwegh (71’) maar moet zich gewonnen geven op een knap geplaatste bal van Mezine (72’ 1-1). De bezoekers berusten niet in dit gelijkspel en gaan ijverig op zoek naar een zege. Na een mooie aanval treft Dib de bovenkant van het doelnet (76’). Wat later is hij vanop 30m te overhaastig (78’). Mitu komt na een vlijmscherpe counter nog dicht bij de overwinning maar de zwarte parel mist de juiste baltoets ter afwerking (80’). De net ingevallen De Caigny doet de Wetterse vreugde wel losbarsten als hij van zeer nabij in de draai tegen de touwen knalt (84’ 1-2). RFCW kan moeiteloos zijn duur bevochten voorsprong vasthouden al lobt Van Herreweghe nog op het doelnet (88’). (KlemDG)

 

Opstelling KSV Oudenaarde

Verbrugge, Van De Wiel, Vercauteren (57’ Van Wambeke), Gallo (66’ Decuypere), Heirwegh, Demets (82’ Van Meenen), Mezine, Vandenheede, Van Herreweghe, Mingiedi, Mestdagh

Invallers: Dutoit, Decuypere, Van Wambeke (90’ geel), Van Meenen

Opstelling RFC Wetteren

Steelant, Vandekerckhove, Mitu, Van Calenbergh (87’ Willemijns), Heymans (54’ geel), Dib (89’ Lamrani), Dangrémont (77’ De Caigny), Van Hoecke, Vispoel, Boudry (32’ geel), Van Laere

Invallers: Lamrani, Willemijns, De Caigny, Devuldere

Scheidsrechters

Bellon Cis