RFC Wetteren - K. Olsa Brakel

Seizoen 2022-2023
Competitie
16/10/2022 - 15:00
Marcel De Kerpelstadion
RFC Wetteren
2 - 3
K. Olsa Brakel

Doelpunten

6'
0-1
Van Eerstvelde
12'
0-2
Nelis
73'
0-3
Nelis
74'
1-3
Vandekerckhove
87'
2-3
Vandekerckhove

Kaarten

25'
Ndefe
47'
Capelleman
62'
De Caigny

Wedstrijdverslag | 16/10/2022

RFC Wetteren - K. Olsa Brakel
2 - 3

Matige prestatie van de thuisploeg in een muisstil stadion, waar halfweg de tweede helft ook nog het electronisch scorebord uitviel. Foutjes in de lokale verdediging werden ongenadig afgestraft door een ook al niet zo overtuigend Brakel, dat in dit Oostvlaams derby de drie punten op een diefje meeneemt naar de Vlaamse Ardennen. RFCW had voor de zoveelste keer dit seizoen ietsje meer verdiend, alhoewel …. !

Een mistasten van Cordie laat De Caigny alleen op Otte afstormen, maar de Wetterse belofte wijkt te ver uit naar rechts om nog gevaarlijk te zijn (5’). In de tegenaanval wordt het leder via een verre voorzet achter de Wetterse verdedigers gedropt en Van Eerstvelde lepelt kalm over de uitkomende Steelant (6’ 0-1). De lokale doelman is nog niet bekomen van de opdoffer als hij aan de basis ligt van de dubbele voorsprong van de geelhemden uit Brakel. Claeys speelt wat slordig terug op zijn doelman die blunderend uittrapt in de voeten van de dankbare Nelis, die makkelijk laag in een leeg doel legt (12’ 0-2). Een geblesseerde Claeys wordt kort daarna vervangen door Vispoel (22’). RFCW neemt stilaan wat meer initiatief maar het naderen van de zestienmeterzone boezemt haast elke Wetteraar schrik in. Vandekerckhove kopt een voorzet van De Caigny ver over (27’). Habbas knalt een vrijschop vanop 40 m naast (28’). Aanvoerder Van Hoecke vlamt in een wanhoopspoging huizenhoog over (43’). Rust 0-2.

Van Eerstvelde vindt een attente Steelant op zijn weg (54’). Er sluipt moedeloosheid in de Wetterse rangen. Van Calenbergh zorgt na een persoonlijke actie voor het eerste Wetters schot tussen de palen, Otte pareert makkelijk (60’). Habbas lobt vanop de middellijn over Steelant, die tijdig terug is om een te zware afstraffing te voorkomen (66’). Die komt er toch als een dreigende Nelis zijn verrassende actie mooi afwerkt en laag tegen de touwen knalt (73’ 0-3). Toch spartelt RFCW nog onmiddellijk tegen. Opportunist Vandekerckhove kopt achterwaarts binnen (74’ 1-3) en is wat later weer bij de pinken om zijn tweede van de namiddag te scoren (85’ 2-3). Enige Wetterse druk is echter te steriel om er nog een gelijkspel uit halen. (KlemDG)

 

 

Opstelling RFC Wetteren

Steelant, Claeys (22’ Vispoel), Vandekerckhove, Lamrani (65’ Dib), Willemijns, Van Calenbergh (70’ Mitu), Heymans, Van Hoecke, De Caigny (71’ Dangrémont), Boudry, Van Laere

Invallers: Mitu, Dib, Dangrémont, Vispoel

Opstelling K. Olsa Brakel

Otte, Desmet, Barrezeele, Ndefe (70’ D’Hondt), Habbas (67’ Gabriel), Nelis, Thissen, Van Eerstvelde, Bogaert, Lambrecht, Cordie (46’ Capelleman)

Invallers: Lenvain, Gabriel, D’Hondt, Capelleman

Scheidsrechters

Mataj Ermaild