KRC Harelbeke - RFC Wetteren

Seizoen 2022-2023
Competitie
8/10/2022 - 18:00
KRC Harelbeke
3 - 2
RFC Wetteren

Doelpunten

26'
1-0
Toye
47'
1-1
Lamrani
64'
2-1
Soli
76'
2-2
Vandekerckhove
90'
3-2
(pen.) Vandenbroucke

Kaarten

80'
Dewaele

Wedstrijdverslag | 8/10/2022

KRC Harelbeke - RFC Wetteren
3 - 2

Driemaal is werkelijk scheepsrecht. Drie weken na mekaar verspeelt RFCW punten waar het recht op had. Reken die vijf (niet verworven maar verdiende) punten er bij en de Wetteraars staan na zes wedstrijden veilig in de linkerkolom van de rangschikking, waar ze thuishoren. Nu moet men een degradatieplaats innemen. Al moet de vrij jonge ploeg van trainer Cieters de hand in eigen boezem steken. Een onnodige strafschop in de slotminuut beïnvloedt het eindresultaat alweer in negatieve zin. Beide teams zijn evenwaardig. De Harelbeekse ‘ratten’ zijn echter  uitgekookter en houden de drie punten in West-Vlaanderen.

Willemijns wordt na een knappe collectieve aanval, om God weet welke reden, teruggefloten rond het strafschoppunt als hij wil afwerken (18’). Een verre hoge voorzet wordt door Santens terugggekopt in de voeten van Toye die genadeloos binnenknalt (26’ 1-0). Soli heeft kort daarna de 2-0 aan de voet maar hij lobt over de uitgekomen Steelant én het lege doel (29’). Een snelle Wetterse counter eindigt in het onverwacht uitglijden van Boudry (31’). Van Calenbergh dringt tot diep tegen de doellijn door, zijn teruglegger vindt niemand (32’). Lamrani schiet, na een mooie schijnbeweging, van ver over (35’). Willemijns, door De Caigny in de vuurlijn gestuurd, levert een assist aan Van Calenbergh maar die scoort net niet aan de tweede staander (41’). Steelant pakt makkelijk een afstandsschot van Dewaele (42’). Rust 1-0.

De verdiende gelijkmaker volgt al snel. De Caigny bereikt Lamrani voor doel en die aarzelt niet (47’ 1-1). Op pass van De Caigny knalt Vandekerckhove van dicht de Wetterse voorsprong over (55’). Santens treft in de draai de deklat (59’). Na een hoekschop aarzelt de Wetterse verdediging te lang en Soli rondt de scrimmage voor doel succesvol af (64’ 2-1). Na mistasten van doelman De Ketelaere viseert De Caigny een lege goal maar zijn schot mist kracht (69’). RFCW is de betere ploeg en duwt Harelbeke terug. De gelijkmaker kan niet uitblijven. Op voorzet van De Caigny doet Vandekerckhove de netten trillen (76’ 2-2). Steelant redt een laag schot van Vanhulle (78’). Waar iedereen zich al bij een billijke gelijke eindstand had neergelegd wordt in de slotminuut een onnodige haakfout van Telen binnen de zestienmeter bestraft met een strafschop, omgezet door aanvoerder Vandenbroucke (90’ 3-2). In de bijgevoegde tijd redt De Ketelaere een schot van de ingevallen Mitu (91’). Wetteren in diepe treurnis, Harelbeke in feeststemming. (KlemDG)

 

Opstelling KRC Harelbeke

De KetelaereDe Smet, Van Mol, Toye (79’ Delbeke), Santens (75’ Feys), Soli (75’ Balcaen), Vanhulle, Dewaele (80’ geel), Noppe, Doumbia, Vandenbroucke

Invallers: Thieren, Feys, Delbeke, Balcaen

Opstelling RFC Wetteren

Steelant, Telen, Vandekerckhove, Lamrani, Willemijns (75’ Mitu), Van Calenbergh, Heymans, De Caigny (82’ Dib), Van Hoecke, Boudry, Van Laere

Invallers: Van Wassenhove, Claeys, Mitu, Dib

Scheidsrechters

Cools Lauren