RFC Wetteren - K.F.C. Sparta Petegem

Seizoen 2022-2023
Competitie
2/10/2022 - 15:00
Marcel De Kerpelstadion
RFC Wetteren
1 - 2
K.F.C. Sparta Petegem

Doelpunten

10'
0-1
Maes
55'
1-1
Willemijns
78'
1-2
Berwouts

Kaarten

26'
Van Laere
60'
Van Steenkiste
80'
Vanborm R
90'
De Caigny

Wedstrijdverslag | 2/10/2022

RFC Wetteren - K.F.C. Sparta Petegem
1 - 2

Andermaal kreeg RFCW niet wat het verdiende. Tegen een uitgekookte en geslepen kampioen uit Petegem gaven de Wetterse leeuwen in de slotminuten een verdiend punt uit handen. Het gemis aan vertrouwen in de zone van de waarheid breekt hen andermaal zuur op. Jammer !

De bezoekers beginnen het snedigst. Al in de eerste minuut schiet Vanborm A in de draai naast op een doorsteekpas van Joye. Een vrijschop van Joye leidt tot een bezoekende voorsprong als Maes midden een kluwen van spelers listig afwerkt (10’ 0-1). De solo van Vandekerckhove leidt bijna naar de gelijkmaker (19’) en het schot van Boudry wordt in corner geduwd (20’). Lamrani mikt van ver hoog over (30’). Een goal van Petegem wordt nog afgekeurd wegens buitenspel en Maes kopt de hoekschop van Joye aan de tweede staander naast (35’). RFCW gaat ijverig op zoek naar een goal. Een hoekschop van De Caigny vindt geen afwerker voor het doel van Carré (38’) en Willemijns, weliswaar uit buitenspel, mist andermaal de juiste richting (44’). Rust 0-1.

Petegem dreigt weer als Vanborm A de teruglegger van Joye op corner van Vanborm R voorlangs schiet (48’). Een gedreven Boudry legt met zijn rechter te weinig overtuiging in zijn schot (49’). De gelijkmaker komt er toch. Na mooi voorbereidend werk van De Caigny wriemelt Willemijns de bal voorbij een stuntelende Carré in doel (55’ 1-1). Van Laere’s knal suist over (72’). Het noodlot slaat toe als Telen het schot van de ingevallen Berwouts ongewild in eigen doel devieert (78’ 1-2). Vanborm R heeft de doodsteek voor de voeten maar mikt voorlangs (88’). Een vrijschop van Joye belandt via het hoofd van Heymans tegen en over de deklat (89’). Iedereen ziet de billijke gelijkmaker al op het scorebord als Boudry van zeer dicht een corner van De Caigny rakelings overkopt (90’). (KlemDG)

  

Opstelling RFC Wetteren

Steelant, Telen, Vandekerckhove (85’ Claeys), Lamrani (75’Dib), Mitu, Willemijns (70’ Van Calenbergh), Heymans, De Caigny (90’ geel), Van Hoecke, Boudry, Van Laere (26’ geel)                                                                   

Invallers: Van Wassenhove, Claeys, Van Calenbergh, Dib

Opstelling K.F.C. Sparta Petegem

Carré, Verheuge (32’ De Wulf), Van Den Heede, Ameys, Vanborm R (80’ geel), Joye, Swennen (64’ Berwouts), Van Steenkiste (60’ geel, 70’ Van De Velde), Blancke, Vanborm A (64’ Luckx), Maes

Invallers: Berwouts, De Wulf, Luckx,Van De Velde

Scheidsrechters

Windels Christophe