RFC Wetteren - KVK Westhoek

Seizoen 2022-2023
Competitie
25/9/2022 - 15:00
Marcel De Kerpelstadion
RFC Wetteren
1 - 2
KVK Westhoek

Doelpunten

71'
0-1
Cremers
84'
0-2
Coppin
90'
1-2
Van Calenbergh

Kaarten

75'
Coppin
87'
Prez Liam

Wedstrijdverslag | 25/9/2022

RFC Wetteren - KVK Westhoek
1 - 2

Kan het dat je een goede wedstrijd speelt, heel wat kansen creëert en toch puntenloos achterblijft ? Ja, dus.  In het M. De Kerpelstadion op een zonnige zondagnamiddag in september verloor RFCW van het ongeslagen KVK Westhoek maar had wel tien keer moeten winnen. De “eerredder” (?) in de slotminuut was amper een doekje tegen het bloeden.

Een kruispas van Mitu wordt door Vandekerckhove in één tijd naast geschoten (3’). De Ieperlingen nemen het heft in handen maar de steriele druk levert enkel een wanhoopspoging van Cremers op (8’). Van Hoecke reageert met een verrassend afstandsschot (10’). Vandekerckhove wordt knap de ruimte ingestuurd, zijn halve volley suist over de deklat (12’). Mitu dreigt nog eens en na een mooie dubbele dribbel van Lamrani ziet De Caigny zijn schot in hoekschop verwerkt (16’). Steelant pakt in twee tijden een poging van Coppin (22’). Op corner van De Caigny mikt Lamrani op de hoogste boom achter het Westvlaamse doel (24’). RFCW is duidelijk baas. Lamrani demonstreert af en toe knappe pirouettes en het draaiend schot van De Caigny verdient beter (25’). Op een van de schaarse tegenstoten van Westhoek pakt Steelant makkelijk het schot van Cremers (32’). Heymans kopt van dicht een vrijschop van De Caigny in het zijnet (37’). RFCW zoekt de rust op zonder verdiende voorsprong.

Na een mooie collectieve aanval mikt Mitu in de draai over (49’). Jodts glijdt een knaller van Van Hoecke  in corner (52’). RFCW vlecht de ene mooie aanval na de andere in elkaar, telkens ontbreekt de ultieme afwerking. Zo vindt Lamrani de vuist van doelman Dannel op zijn weg (62’) en het schot van Willemijns wordt ook al in hoekschop geduwd (63’). Boudry heeft uiteindelijk de voorsprong in zicht maar de gedreven verdediger mikt wat onhandig en nipt naast (65’). Dannel pareert nog een schicht van De Caigny (69’). Na een golf van Wetterse aanvallen valt het doelpunt natuurlijk aan de andere zijde. Tegen de lage schuiver van Cremers is Steelant machteloos (71’ 0-1). Op een voorzet van een goede Vandekerckhove komen Mitu en De Caigny net te laat om de ruim verdiende gelijkmaker binnen te glijden (73’). Van Laere mikt met zijn linker vlak naast (79’) en de ingevallen Van Calenbergh schiet te zwak in de handen van Dannel na een assist van De Caigny (82’). Tot overmaat van ramp glijdt Coppin een voorzet vanop links net voor Heymans in doel (84’ 0-2). Van een rampscenario gesproken. Van Calenbergh kan na een zoveelste lokale aanval nog milderen, maar de punten verdwijnen ongegeneerd in de Ieperse spelersbus. (90’ 1-2). (KlemDG)

 

Opstelling RFC Wetteren

Steelant, Telen, Vandekerckhove, Lamrani (77’Dib), Mitu, Willemijns (71’ Van Calenbergh), Heymans, De Caigny, Van Hoecke, Boudry, Van Laere                                                                           

Invallers: Van Wassenhove, Claeys, Van Calenbergh, Dib

Opstelling KVK Westhoek

Dannel, Gaillez, Himpe (89’ Lekhechine), Cremers, Prez Liam (87’ geel), Dewilde, Coppin (75’ geel, 86’ Mando), Mathieu, Schollaert (66’ Den Bergh), Jodts, Simoens

Invallers: Vercruysse, Lekhechine, Den Bergh, Mando

Scheidsrechters

Timmermans Jonas