K.FC. Merelbeke - RFC Wetteren

Seizoen 2022-2023
Competitie
18/9/2022 - 15:00
K.FC. Merelbeke
1 - 2
RFC Wetteren

Doelpunten

11'
1-0
Binst
23'
1-1
(pen.) De Caigny
79'
1-2
(pen.) Vandekerckhove

Kaarten

55'
Heymans
77'
El Hamdaoui

Wedstrijdverslag | 18/9/2022

K.FC. Merelbeke - RFC Wetteren
1 - 2

RFCW heeft zijn eerste driepunter beet. Het won verdiend bij buur KFC Merelbeke met twee strafschopdoelpunten de zogenaamde kelderkraker, als men daarvan al na twee matchen kan spreken. Een strakke wind liet niet altijd een hoogstaande partij toe maar de Wetterse leeuwen haalden met overtuiging de eerste zege binnen.

De thuisploeg zet met windnadeel van meet af aan enige druk, die al snel vruchten oplevert. Verdediger Lievens brengt vanop de rechterflank aardig voor doel, waar Binst krachtig binnenkopt (11’ 1-0). RFCW reageert vlug. Op een hoge voorzet lost doelman Maes de bal en duwt bij het heroveren De Caigny tegen de vlakte. De Caigny zelf zet de penalty feilloos om (23’ 1-1). Een hoekschop van De Caigny wordt door Vandekerckhove nipt over gekopt (26’). Binst schiet voor de thuisploeg een kansje naast (34’). Op een assist van Willemijns ziet De Caigny zijn schot via doelpaal en doelman terug in het veld botsen (41’). Rust 1-1.

Doelman Maes duwt een banaanschot van De Caigny over de deklat (54’). Steelant is paraat bij een lage schuiver van Van Laere (56’) en wat later pakt hij een door de wind gedreven voorzet-schot van Rogiers (59’). Als El Hamdaoui de dreigende Mitu neerhaalt rond het strafschoppunt, mag Vandekerckhove koel de penalty omzetten (79’ 1-2). Merelbeke gaat overhaast op zoek naar de gelijkmaker maar kan te weinig echt dreigen. Aan de overzijde moet Mitu altijd scoren, maar zijn schuiver gaat rakelings naast (88’). (KlemDG)

 

Opstelling K.FC. Merelbeke

Maes, Verhelst, Rogiers, Van Laere (57’ Falzone), Van Buyten (70’ Tossavi), Verheyden, El Hamdaoui (77’ geel), Lievens, Van Den Winckel, Bultheel (85’ Elaut), Binst                                                                   

Invallers : Deurbroeck, Elaut, Falzone, Tossavi

Opstelling RFC Wetteren

Steelant, Vandekerckhove, Lamrani,  Mitu, Willemijns (75’ Dib), Heymans (55’ geel), De Caigny (88’ Goossens), Van Hoecke, Vispoel (20’ Telen), Boudry, Van Laere                                                                         

Invallers: Van Wassenhove, Telen, Dib, Goossens

Scheidsrechters

Bultinck Lander