RFC Wetteren - Beloften Zulte-Waregem

Seizoen 2022-2023
Competitie
11/9/2022 - 15:00
Marcel De Kerpelstadion
RFC Wetteren
0 - 2
Beloften Zulte-Waregem

Doelpunten

45'
0-1
El Boutaibe
61'
0-2
Labie

Kaarten

4'
Steelant
43'
Heymans
45'
Heymans
60'
Thiam
69'
Telen

Wedstrijdverslag | 11/9/2022

RFC Wetteren - Beloften Zulte-Waregem
0 - 2

RFCW heeft ook zijn eerste thuismatch gemist. De Wetterse leeuwen verloren van de beloften van Essevee B. Als na vier minuten doelman Steelant wordt uitgesloten en RFCW nagenoeg de hele wedstrijd met tien verder moet, dan lijkt de kans op puntengewin minimaal. Hoewel beide doelmannen weinig werk kregen opgelegd, is jong Zulte-Waregem toch als verdiende winnaar uit de ietwat ongelijke strijd gekomen.

Al in de eerste minuut moet Steelant alert zijn op een poging van Hallaert. Kort daarna loopt het fout. Hallaert is de Wetterse verdediging te snel af en stevent alleen op doelman Steelant af. De Wetterse goalie komt ver uit zijn doel maar tackelt de Waregemse aanvaller foutief. Ref Versclijcken trekt onmiddellijk rood. Lamrani wordt geofferd, de jonge Van Wassenhove wordt de nieuwe doelman (4’). El Boutaibe knalt laag op de verste staander (13’). Mitu mist de kontrole in een duel op de rand van de 16m. Ei zo na komt RFCW tegen de gang van het spel in, op voorsprong. Dobbels duwt het schot van Vispoel op een teruglegger van Vandekerckhove (30’) in hoekschop. Op die corner van De Caigny kopt Heymans op de kruising. Zulte Waregem dringt aan en verzilvert een aantal hoekschoppen, voorlopig zonder echt gevaar. In de slotminuut van de eerste helft is Hallaert sneller dan Vispoel en Claeys, zijn voorzet wordt door El Boutaibe hard tegen de touwen geknald  (45’ 0-1).

Van Wassenhove duwt lenig een schotje van Demuynck uit de kruising (49’). Mitu mikt met zijn lnker over (56’). Een knaller van El Boutaibe wijkt af op een Wetterse voet, Van Wassenhove duwt in hoekschop (60’). Uitstel van executie want één minuut later krult Labie vanop links enig mooi in de verste kruising (61’ 0-2). RFCW kan geen vuist meer maken en berust in een tweede opeenvolgende nederlaag. De Caigny schiet een vrijschop richting tennishal (64’) en Biebuyck is nog dicht bij de overdreven 0-3, maar zijn schuiver gaat rakelings naast (80’). (KlemDG)

 

 

Opstelling RFC Wetteren

Steelant (4’ rood), Claeys (46’ Van Hoecke),, Telen (69’ geel), Vandekerckhove, Lamrani (4’ Van Wassenhove), Godfrinne (67’ Willemijns), Mitu, Heymans (43’ geel), De Caigny (80’ Dib), Vispoel, Boudry

Invallers: Van Wassenhove, Willemijns, Van Hoecke, Dib

Opstelling Beloften Zulte-Waregem

Dobbels, Willen, Hallaert, Thiam (60’ geel), Labie, Biebuyck, Wulleman, Harinck (85’ Heyde), Capelle (45’ geel, 72’ Bracke), El Boutaibe, Demuynck (78’ Sergeant)

Invallers : De Vriese, Heyde, Bracke, Sergeant

Scheidsrechters

Verslycken Yves