KRC Gent - RFC Wetteren

Seizoen 2022-2023
Competitie
3/9/2022 - 20:00
KRC Gent
5 - 1
RFC Wetteren

Doelpunten

10'
1-0
Hebbelinck
15'
2-0
Triest
20'
2-1
Claeys
38'
3-1
Addo
59'
4-1
Triest
61'
5-1
Hebbelinck

Kaarten

23'
Vispoel
27'
Leemans

Wedstrijdverslag | 3/9/2022

KRC Gent - RFC Wetteren
5 - 1

RFCW heeft zijn kompetitiestart volledig gemist. De Wetterse leeuwen gingen  roemloos ten onder bij de Gentse Ratten. De kermis werd ingezet met een smadelijke 5-1 nederlaag. Snelle counters lagen telkens aan de basis van de vijf lokale doelpunten.

Godfrinne kan net niet bij een fraaie voorzet van Mitu (4’). Hebbelinck kopt een assist van Yagan (ex-St.Wetteren) rakelings over (7’). De hoge voorzet van Boudry landt in de grijpgrage handen van Londot (8’). Op vijf minuten tijd staat de 2-0 op het bord. Hebbelinck lobt perfect Steelant (10’ 1-0) en Triest verslaat na een snelle counter met vier Ratjes de uitkomende Wetterse goalie (15’ 2-0). RFCW steekt wel een tandje bij na die vroege dubbele achterstand maar Heymans moet in duikvlucht een center van Hebbelinck in corner koppen (18’). Verdediger Claeys veert torenhoog boven iedereen uit en kopt een hoekschop van De Caigny precies in de kruising (20’ 2-1). Ei zo na staat de gelijkmaker op het bord maar het voorzet-schot van Godfrinne gaat via een Gentse verdediger over de doelman tegen de deklat (25’). De Caigny lepelt wat onovertuigd over de verste kruising (29’). Na een knappe persoonlijke actie van Yagan suist de bal nipt naast (36’). Een snelle en massale lokale counter wordt door Addo in laatste instantie binnengeduwd (38’ 3-1). De gevaarlijke en snelle Hebbelinck schiet een enorme kans onbesuisd in de beginnende duisternis (41’). Bijna wordt er gerust met 3-2 . De Caigny zet Godfrinne op weg naar scoren, maar zijn schot gaat via de deklat in de voeten van Mitu die in de verkeerde kant het zijnet knalt (43’).

RFCW begint gemotiveerder aan de tweede en helft en zorgt voor enige druk.. Een voorzet van Mitu wordt in de lucht geplukt door Londot. Enkele Wetterse vrij- en hoekschoppen worden te stereotiep randje 16m gedropt. Andermaal op een snelle counter met liefst vijf aanvallers maakt Triest zijn tweede van de avond (59’ 4-1). Het mes wordt nog wat dieper in de Wetterse wonde geduwd door Hebbelinck die in een lange spurt met Heymans Steelant ontwijkt en beheerst binnenlegt (61’ 5-1). Gent kan nu rustig controleren, de zege is binnen. De ingevallen Van Hoecke stuurt De Caigny in het straatje, die rakelings naast prikt (64’).Een afleggertje met de borstkast van Willemijns wordt door Vandekerckhoven richting kruising gedropt, Londot redt (70’). Gent laat Wetteren steriel balbezit en blijft op de counter loeren. Op één daarvan verkijkt Triest een zesde treffer op voorzet van Addo (75’). (KlemDG)

 

Opstelling KRC Gent

Londot, Nfodjo, Davies, Triest, Leemans (27’ geel, 72’ Vankerkhoven), Hebbelinck (77’ Enow), Addo, Cooman, Pieters, Kokhiya, Yagan (82’ Erevbenagie)

Invallers : Wyngaert, Enow, Vankerkhoven, Erevbenagie

Opstelling RFC Wetteren

Steelant, Claeys, Telen (59’ Van Hoecke), Vandekerckhove, Lamrani (46’ Van Laere), Godfrinne (68’ Willemijns), Mitu, Heymans, De Caigny, Vispoel (23’ geel), Boudry

Invallers: Van Wassenhove, Willemijns, Van Hoecke, Van Laere

Scheidsrechters

De Clercq Bram