HO Kalken - RFC Wetteren

Seizoen 2022-2023
Vriendschappelijk
27/8/2022 - 17:00
HO Kalken
3 - 2
RFC Wetteren

Doelpunten

32'
0-1
Godfrinne
33'
0-2
Mitu
51'
1-2
Cools-Ceuppens
65'
2-2
Buyl
66'
3-2
Wijmeels

Wedstrijdverslag | 27/8/2022

HO Kalken - RFC Wetteren
3 - 2

De laatste oefenmatch voor de start van de kompetitie draaide uit op een nederlaag van de Wetterse leeuwen. In het burenduel met de nieuwkomer in 3de amateurs gaf RFCW na de rust een 0-2 voorsprong weg. Boeman HO Kalken zette op een kwartuur de scheve situatie volledig om in een verdiende thuiszege.

HO Kalken neemt van bij de start het heft in handen. Carijn schiet een vrijschop van De Brabander hoog over (4’). Een verrassende corner van Buyl vindt geen afwerker (7’). Lamrani zet Mitu op weg, die vindt het zijnet (10’). Bijna een owngoal door een wegkoppende Dangrémont (11’).  Heymans kopt een mooie lob van Heirewegh uit doel (18’). De Kalkens furie ebt wat weg en RFCW scoort twee keer in evenveel minuten. Een hoge voorzet van Vispoel naar de tweede paal wordt door een handige Godfrinne met een knap hieltje afgewerkt (32’ 0-1). Mitu duwt makkelijk de afgeweerde bal van Baele tegen de touwen (33’ 0-2). Baele stopt ook nog een strak schot van De Caigny (44’).

Na de rust wisselen beide teams enkele spelers. Weer komt HO het felst uit de kleedkamer. Een deviatie van Cnockaert is bijna raak (47’). De ingevallen Cools-Ceuppens (ex-RFCW) vlamt in volley vanop 20 m staalhard tegen de touwen (51’ 1-2). Het begin van een magisch kwartuurtje. Baele redt met een beenveeg de poging van Dib (53’). Op voorzet van Van Hoecke kopt Mitu in duikvlucht op een verdediger (58’). Carijn treft de kruising (61’). De gevaarlijke Buyl lobt Steelant, de gelijkmaker staat op het bord (65’ 2-2). Nog geen minuut later ziet Wijmeels zijn afgeweken schot in doel verdwijnen (66’ 3-2). Poppe vergeet te scoren op een botsende bal net voor de doelmond (69’). Lamrani zet Mitu op weg naar de gelijkmaker maar weet schiet de Wetterse spits naast (80’). Steelant duwt een kopstoot van de lange Poppe over de deklat (81’). Goossens wordt ietwat verdacht neergehaald in de 16 m, maar ref Preuss wuift de eventuele strafschop weg (83’). Buyl mag de Kalkens voorsprong verder uitdiepen maar Steelant redt (86’). Claeys scoort op rebound de 3-3 maar wordt voor buitenspel afgevlagd (88’). Heymans vraagt om een tweede gele kaart en mag voortijdig gaan douchen in het prachtige complex van de nieuwe nationaler (88’). Mitu mist de controle op assist van De Caigny, weg laatste kans op een derby-uitslag (89’). (KlemDG)

 

 

Opstelling HO Kalken

Baele, Schack, Cnockaert, Neve, Van Der Eedt, Buyl, Heirewegh, De Brabander, Carijn, De Wilde, Baes

In de loop van de tweede helft komen volgende invallers nog in: Wymeels, Benkaddouri, Hauspie, Cools-Ceuppens, De Saegher, De Corte, Poppe                     

Opstelling RFC Wetteren

Steelant, Claeys, Lamrani, Godfrinne (32’ geel 46’ Willemijns), Mitu, Heymans (51’ geel + 88’ geel = rood), Dib (77’ Goossens), Dangrémont, De Caigny, Vispoel (46’ Van Hoecke), Devuldere (46’ Van Laere)

Invallers: Van Wassenhove, Van Handenhove, Willemijns, Goossens, Van Hoecke, Van Laere (53’ geel), Baeyens

Scheidsrechters

Preuss Thibault