FCV Dender - RFC Wetteren

Seizoen 2022-2023
Beker van Belgie
16/8/2022 - 20:00
DENDER Football Complex Stadionlaan 5 9470 Denderleeuw
FCV Dender
4 - 0
RFC Wetteren

Doelpunten

4'
1-0
Van Oudenhove
51'
2-0
M'Barki
55'
3-0
Atteri
78'
4-0
Rajsel

Wedstrijdverslag | 16/8/2022

FCV Dender - RFC Wetteren
4 - 0

RFCW was nagenoeg de hele tijd de evenknie van de 1ste nationaler FCV Dender. De overwinning van de thuisploeg was niet onverdiend, maar de score nam veel te hoge proporties aan. Mits wat meer lef en wat meeval voor de Wetterse leeuwen kon de match, aangenaam om volgen, veel spannender zijn geweest.

Willemijns is te zwak in de afwerking (2’). Aan de overzijde wordt slordig uitverdedigen onmiddellijk afgestraft. Jourquin passt feilloos achter de rug van Claeys, Van Oudenhove neemt Steelant laag overhoeks (4’ 1-0). Steelant is bij de pinken op een corner van Hennen (5’). Willemijns vlamt een vrijschop voorbij de tweede staak (8’). Van Oudenhove, ontsnapt op links, ontwijkt handig de sliding van Claeys maar schiet voorlangs (17’). De snelle dribbelkont M’Barki mist de assist van Atteri en de open kans op 2-0 (25’). RFCW claimt meer en meer balbezit maar Steelant moet bij een snelle uitbraak van M’Barki onheil voorkomen (33’). De reus uit de centrale lokale verdediging Koelt kopt de corner nipt over (40’). Rust 1-0.

RFCW brengt na de rust drie verse krachten in, maar weer is Dender er vlug bij en verdubbelt de score. Atteri kan aan de overkant de vrijstaande M’Barki aanspelen, die niet aarzelt (51’ 2-0). De knappe reactie van Boudry op links wordt afgeblokt (52’). De diep doorgedrongen M’Barki legt simpel terug op Atteri, die hoog in de touwen vlamt (55’ 3-0). Op een verre inworp van Heymans is de ingevallen De Caigny dicht bij de eerredder maar het leder suist rakelings naast (67’). Mooi aanvalswerk via Godfrinne en Van Laere  resulteert enkel in een hoekschop (71’). Van Oudenhove kopt een unieke kans op assist van M’Barki onbesuisd over (75’). De net ingevallen Rajsel klopt Steelant overhoeks (78’ 4-0). RFCW mag mede en niet alleen dank zij de bedrijvige en alomtegenwoordige Lamrani met opgeheven hoofd richting kompetitie denken. (KlemDG)

 

 

Opstelling FCV Dender

Gies, Smet, Borry, Rowell (73’ Rajsel), M’Barki, Van Oudenhove, Hennen (58’ Lallemand), Atteri (58’ Fofana), Jourquin (58’ Vanbelle), Koelt, Houdret (75’ Rôdes)

Invallers: Devriendt, Vanbelle, Ragolle, Lallemand, Rajsel, Fofana, Rôdes

Opstelling RFC Wetteren

Steelant, Claeys, Telen, Vandekerckhove (67’ Van Laere), Lamrani, Mitu (46’De Caigny), Willemijns (46’ Godfrinne), Van Calenbergh (46’ Van Hoecke), Heymans, Vispoel,  Boudry (73’ Dangrémont),

Ivallers: Van Wassenhove, Godfrinne, Dangrémont, De Caigny, Van Hoecke, Van Laere, Devuldere

 

Scheidsrechters

Van Laere Jari