RFC Wetteren - KVE Drongen

Seizoen 2022-2023
Vriendschappelijk
10/8/2022 - 19:30
Marcel De Kerpelstadion
RFC Wetteren
1 - 0
KVE Drongen

Doelpunten

65'
1-0
Vandekerckhove

Wedstrijdverslag | 10/8/2022

RFC Wetteren - KVE Drongen
1 - 0

Een zeer jong en andermaal onuitgegeven RFCW domineerde nagenoeg de ganse wedstrijd tegen kersvers nationaler Drongen (3de amateurs). Toch voetbalden de Gentenaars, zeker in de eerste helft, vrij aardig mee.                        

Mitu draait zich aardig vrij maar besluit van zeer dicht naast (3’). Van Wassenhove is twee keer paraat op pogingen van Ayala (10’) en Samimi (14’). Mitu mikt struikelend naast op voorzet van Van Hoecke (20’). Samimi kopt slordig over (36’). Mitu heeft de verre voorzet van De Caigny maar in te leggen maar trapt naast het leder (38’). Op corner van Sy kopt Vermeulen rakelings naast (40’).                                                                                                                    

RFCW brengt aan de rust vier frisse (ondanks de hitte) jongens in. Van Calenbergh’s schotje gaat naast (58’). Willemijns is bijna aan scoren toe maar Frans (ex-RFCW) redt in hoekschop (60’). Vandekerckhove prikt eindelijk de verdiende 1-0 tegen de netten (65’). Na een mooie collectieve aanval vindt een bedrijvige Van Calenbergh de vuisten van Frans op zijn weg (74’). Na een snedige doorbraak van Van Calenbergh kan Godfrinne net niet afwerken (78’). Willemijns kan alleen op Frans af maar de ex-doelman van RFCW redt in corner (79’). Wat later kopt Willemijns, weer op voorzet van Van Calenbergh, een open doelkans naast (82’). Een corner van Willemijns wordt door Vandekerckhove knap ingekopt, weer is Frans redder (88’). Een knappe deviatie achter het steunbeen van Godfrinne wordt door Frans uitstekend gepareerd (89’). Ei zo na wordt het nog 1-1 als een haast werkloze Van Wassenhove zich verkijkt op een pegel van De Caluwé. Het leder gaat via zijn handen gelukkig over de deklat in hoekschop (90’). (KlemDG)

 

Opstelling RFC Wetteren

Van Wassenhove, Van Handenhove, Schelstraete, Goossens (46’ Van Calenbergh), Dangrémont, De Caigny (46’ Willemijns), Mitu (46’ Godfrinne), Van Hoecke (60’ Vispoel), Dib (60’ Vandekerckhove), Van Laere (46’ Lamrani), Devuldere                                                                                           

Invallers: Steelant, Claeys, Telen, Boudry, Lamrani, Godfrinne, Van Calenbergh, Vandekerckhove, Willemijns, Heymans, Vispoel,                                            

Opstelling KVE Drongen

Frans, Vanpoucke, Baert, Sy, Vermeulen, Samimi, De Caluwé, Van Belle, Ayala, Van Schoors, Pieters.                                                                                                     

Invallers: De Vijlder, Vandevyvere, De Rock, Van Holderbeke, Filiaert, Lambrecht, Novo-Rey, Baetens                                                  

Scheidsrechters

 Van De Velde Dunken