RFC Wetteren - Berchem Sport

Seizoen 2022-2023
Vriendschappelijk
31/7/2022 - 16:00
Marcel De Kerpelstadion
RFC Wetteren
2 - 0
Berchem Sport

Doelpunten

64'
1-0
De Caigny
70'
2-0
De Caigny

Wedstrijdverslag | 31/7/2022

RFC Wetteren - Berchem Sport
2 - 0

Na een lekkere barbecue en een leuke spelersvoorstelling wint een herboren en onuitgegeven RFCW de eerste oefenwedstrijd tegen het gerenommeerde Berchem. De Wetteraars overklasten haast de hele wedstrijd een geenszins overtuigende Antwerpse 1ste nationaler.

In de eerste helft kan Berchem amper een serieuze doelkans creëren. De schaarse kansen zijn voor RFCW. Dib ziet een gemaakt doelpunt door doelman Truyts weggewerkt met een beenveeg (14’). De jonge Goossens wordt knap afgezonderd voor doel, weer houdt Truyts zijn ploeg overeind. 

Aan de rust wijzigt RFCW zijn 10 veldspelers, alleen doelman Steelant blijft de volle negentig minuten paraat. RFCW is zo mogelijk nog dominanter. Al schiet Cobos snel voorlangs (46’). Van Calenbergh trapt vanop 20 m nipt over de dwarsligger (49’). Steelant redt een schot van aanvoerder Van Den Driessche in hoekschop (58’). De net ingevallen Swennen mikt voorbij de verste doelstaak (62’). De Caigny zet met een enig mooi stiftertje de 1-0 op het scorebord (64’). Een vrijschop van De Caigny wordt aan de tweede paal bijna afgerond door Claeys, Truyts pakt languit (67’). Anali schiet in een wanhoopspoging huizenhoog over (69’). Na een knappe schijnbeweging knalt De Caigny overhoeks laag tegen de touwen (2-0 70’). Berchem probeert wat tegenstand te bieden maar de pogingen van Van Den Driessche, te laag en te zwak (79’), en Anali (vlamt in de Wetterse muur 85’) brengen geen gevaar meer voor RFCW, dat in de slotminuut nog bijna voor een ruime 3-0 zorgt. Een verre voorzet van De Caigny wordt door Truyts van onder de lat geduwd (89’). (KlemDG)

 

Opstelling RFC Wetteren

RFCW: Steelant, Schelstraete, Willemijns, Heymans, Dib, Dangrémont, Van Laere, Vispoel, Devuldere, Goossens, Mitu                                                        

2de helft: Steelant, Claeys, Boudry, Lamrani, Godfrinne, Van Handenhove, Van Calenbergh, Vandekerckhove, De Caigny  Telen, Van Hoecke

Opstelling Berchem Sport

K Berchem: Truyts, Van den Driessche, Ndaye,  De Kuyffer, Cobos, Van Hoof, Coveliers, Cappan, Kebir, Lambrechts, Nwokoro.

In de loop van de tweede helft komen Frimpong, Swennen, Amali, Stevens en Elezi in.

Scheidsrechters

Carrein Chritophe