RFC Wetteren - Pepingen - Halle

Seizoen 2021-2022
Eindronde
8/5/2022 - 15:00
Marcel De Kerpelstadion
RFC Wetteren
4 - 1
Pepingen - Halle

Doelpunten

20'
1-0
Willemijns
28'
2-0
De Caigny
48'
3-0
Willemijns
68'
3-1
(pen.) Ngadrira
80'
4-1
Dib

Kaarten

71'
Houssane

Wedstrijdverslag | 8/5/2022

RFC Wetteren - Pepingen - Halle
4 - 1

RFCW heeft zich met bravoure verzekerd van een verlengd verblijf in 2de amateurs. Het versloeg een matig Pepingen-Halle, dat in de andere reeks van 2de amateurs op de barrageplaats was geëindigd, met overtuiging met 4-1. De zege kon zelfs grotere proporties hebben aangenomen.

Al snel is De Caigny gevaarlijk, doelman Vandervorst redt (3’). Op counter kan Houssane solo op Segers af, maar de Wetterse goallie, aan zijn allerlaatste wedstrijd toe op Dasseveld, pakt het te zwak schot (4’). Bourgeois (ex-Standaard Wetteren) kan net niet afwerken (5’) en Houssane ziet zijn pegel gestopt door Segers (7’). Het zijn haast de enige tien minuten dat de bezoekers voor dreiging kunnen zorgen, op enkele hoekschoppen halfweg de tweede helft na. Wetteren domineert en stapelt de doelrijpe kansen op. De Caigny vindt Van Der Sypt aan de andere kant, hij vlamt voorlangs (15’). Willemijns is sneller dan Bourgeois en werkt schitterend af (20’ 1-0). De toon is gezet. De Caigny scoort keurig na een voorzet van de altijd bedrijvige Van Hoecke (28’ 2-0). Twee minuten later is het al 3-0, maar de goal van Willemijns wordt om duistere redenen afgekeurd (30’). Op een schaarse tegenstoot lepelt de ingevallen Baras boven op het Wetterse doelnet (36). Wat gekaats tussen De Caigny en Van Der Sypt voor doel levert voorlopig geen derde goal op (37’). Segers neemt onbegrijpelijk de bal in handen. De onrechtstreekse vrije trap op 9 m van het doel wordt door Aalhoul in het muurtje gekeild (39’). Rust 2-0.

RFCW neemt meteen weer initiatief. Van Hoecke’s voorzet wordt aan de eerste paal door Willemijns kundig binnengehakt (48’ 3-0). Een alomtegenwoordige Van Hoecke vindt na een flater van de verdediging, onverwacht de vrijstaande De Caigny maar die knalt op de deklat (54’). Twee minuten later komt de jonge Wetterse belofte weer solo voor Vandervorst te staan, kan met de ogen toe scoren maar viseert de bezoekende doelman (56’). Pepingen sleept wat hoekschoppen uit de brand. Op één ervan kopt Pé naast de verste staander (61’). Een aangeschoten bal op Heymans wordt door ref De Clercq als penaltyfout aanzien, Ngadrira zet de strafschop om (68’ 3-1). Invaller Dib zorgt al snel voor een uitgesproken voorsprong na een knappe teruglegger van Van Der Sypt (80’ 4-1). Wat later wil hij een penalty versieren, mist de kans op 5-1 (84’) en zijn poging daarna mist wat kracht (88’). Overtuigende zege. (KlemDG)

 

Opstelling RFC Wetteren

Segers, Van Der Sypt, Boudry, Lamrani (90’ De Bruycker), Heymans, Willemijns, De Caigny (78’ Dib), Telen, Van Hoecke (64’), Elaut K (90’ Goossens), Liessens

Invallers: Van Wassenhove, De Bruycker, Dib, Goossens

Opstelling Pepingen - Halle

Vandervorst, Emmanueel (25’ Baras), Bourgeois, Houssane (71’ geel), Pé, Ngadrira, Dailly, Aalhoul, Van Belle, Emhandi, Morias

Invallers: Bras, Vandenbrande, Bouakhounov, Vandenberghe

Scheidsrechters

De Clercq Bram