RFC Wetteren - KVK Ninove

Seizoen 2021-2022
Competitie
24/4/2022 - 15:00
Marcel De Kerpelstadion
RFC Wetteren
2 - 4
KVK Ninove

Doelpunten

7'
1-0
Dib
13'
1-1
Romero
29'
1-2
Hertveldt
63'
1-3
Grancea
75'
2-3
Mertens
93'
2-4
Romero

Wedstrijdverslag | 24/4/2022

RFC Wetteren - KVK Ninove
2 - 4

Voor de zoveelste keer hetzelfde verhaaltje. RFCW moest normaliter één of drie punten pakken tegen potentieel vice-kampioen KVK, maar de opportunistische Ninovieters straffen de (weeral) onmondige thuisploeg af. Aan de rust stond 1-2 op het scorebord terwijl het gerust andersom had kunnen zijn. Dus weer bang afwachten. Op de laatste speeldag (op Dikkelvenne) moet RFCW zich verzekeren van de barrageplaats, die, bij winst, het behoud in 2°afdeling zou garanderen.

RFCW, zonder Segers en Mitu, begint sterk. Willemijns ziet zijn trap op assist van Dib door doelman Van Den Noortgaete gepakt (2’). Elaut trapt wat nonchalant een vrijschop over doel (4’). De Caigny verslikt zich in het leer net voor hij wil afdrukken (6’). Na samenspel met Elaut stuurt Van Der Sypt Dib gepast in het straatje en die werkt schitterend af (7’ 1-0). Na een knappe en snelle counter kan Dib net niet bij de voorzet van Elaut om een dubbele voorsprong op het scorebord te prikken (13’). Een tot dan toe haast onzichtbaar Ninove stelt gelijk als Romero aan de tweede paal binnenkopt (13’ 1-1). Eén minuut later kan Elaut alleen op weg naar nieuwe voorsprong, Geenens is tijdig daar om het schot van Elaut af te blokken (15’). Heymans kopt boven op de eigen deklat om Romero van een tweede goal af te houden (24’). Willemijns aarzelt te lang om voor Wetterse voorsprong te zorgen (27’). Het zijn integendeel de bezoekers die voor 1-2 zorgen als Hertveldt van ver uithaalt (29’). Ninove heeft ondertussen het evenwicht hersteld. Willemijns dringt diep door tot in de 16 m, waar hij twijfelachtig wordt afgestopt (43’). Rust 1-2.

De ingevallen Persoons zorgt voor de eerste dreiging, de jonge Van Wassenhove pakt (50’). Willemijns is op weg naar de verdiende gelijkmaker maar Van Den Noortgaete ziet het anders (55’). Van Wassenhove houdt Ntambue van een dubbele bezoekende voorsprong (62’). Grancea klaart de klus dan maar, het scoren wordt hem nauwelijks belet (64’ 1-3). Romero knalt een halve volley op voorzet van Bael over (65’). De ingevallen Mertens brengt nog enige hoop in Wetterse rangen. Hij ontsnapt gepast op voorzet van de ook al ingevallen Lamrani, is sneller dan De Waegemaeker en scoort feilloos (75’ 2-3). Twee minuten later treft Willemijns de doelpaal, weg de ruim verdiende gelijkmaker (77’). Een verdienstelijke poging van Boudry eindigt in de handen van de Ninoofse doelman (84’). Een voorzet van Lamrani na een mooie dribbel, dicht bij de doellijn, is iets te kort voor de inlopende Mertens (85’). Een bibberend Ninove trekt zich met man en macht terug. Doelman Van Wassenhove dropt van net voor de middellijn een vrijschop hoog voor doel, zijn opponent regeert in de lucht (90’). Een altijd op de loer liggende Romero kan na counter de fel overdreven 2-4 op het bord zetten (93’ 2-4).(KlemDG)

 

 

Opstelling RFC Wetteren

Van Wassenhove, Van Der Sypt, Boudry, Willemijns, Heymans, Dib De Caigny (71’ Mertens), Telen (59’ Gheeraert), Van Hoecke (64’ Lamrani), Elaut K, Liessens

Invallers: Van Acker, Lamrani, Mertens, Gheeraert,

Opstelling KVK Ninove

Van Den Noortgaete, De Wannemaeker, De Bauw, Hertveldt (82’ Vaeyens), Romero, Ntambue (90’ Boulez), Geenens (20’ Persoons), Bouguignon, Tshimanga, Bael, Grancea

Invallers: Jacobs, Persoons, Vaeyens, Boulez

Scheidsrechters

 Bellon Cis