SC Lokeren - Temse - RFC Wetteren

Seizoen 2021-2022
Competitie
15/4/2022 - 20:00
Daknam - Daknamstraat 91, 9160 Lokeren
SC Lokeren - Temse
1 - 1
RFC Wetteren

Doelpunten

45'
1-0
Van Moerzeke
81'
1-1
(pen.) Elaut

Kaarten

46'
De Witte
50'
Ekangamene
64'
Dib
80'
Mestdagh
91'
De Caigny

Wedstrijdverslag | 15/4/2022

SC Lokeren - Temse - RFC Wetteren
1 - 1

De Wetteraars waren de evenknie van potentieel kandidaat-stijger KSC Lokeren-Temse en haalden niet onverdiend een verdienstelijk gelijkspel in het Daknamstadion, gevuld met ruim 2500 (soms zeer luidruchtige) toeschouwers. In de eerste helft claimde de thuisploeg meer balbezit, verzamelde enkele kansen en hoekschoppen maar de Lokerse ‘kanonnen’ waren slecht gericht. Na de rust waren de bezoekers zonder de geschorste ex-Lokerenaar Telen, het actiefst en konden terecht via een strafschop op gelijke hoogte klimmen. De ontgoocheling bij Lokeren was groot na het eindsignaal van een niet onaardig leidende De Beuckelaer. Trainer nummer 4 bij de ambitieuze thuisploeg, JP Van De Velde, kon aan het fluitsignaal van boze supporters niet ontsnappen.

De Waaslanders willen al snel op voorsprong komen. Schils, nipt over de dwarsligger (5’), Vermeiren naast de tweede staander (11’), kopbal van Van Moerzeke op het dak van de goal (15’), De Witte na hoekschop over (18’) en misser van Schils na een teruglegger van de ver doorgedrongen Van Moerzeke. Allemaal dreigingen maar niks concreets. Elaut vlamt een vrijschop scherp voor doel zonder gevaar (20’). RFCW verliest een goede Mitu wegens kwetsuur (27’). Na knap werk van Van Der Sypt is de poging van invaller De Caigny te opportunistisch (29’. Het weerwerk van de bezoekers neemt sterkere vormen aan. Dib schiet naast de verste staander (30’) en Willemijns ziet zijn poging door Merckx gepakt (32’). Elewaut knalt met zijn mindere rechter  huizenhoog over, regelrecht de lokale supporters viserend (34’). Het evenwicht lijkt hersteld maar  Segers moet een corner van Ekangamene wegboksen (38’) en Van Moerzeke straft in de slotminuut een misverstand tussen doelman en twee verdedigers genadeloos af, zodat Lokeren met een voorsprong kan gaan rusten (45’ 1-0).

RFCW komt gedreven uit de kleedkamer. Merckx zweeft een vrije trap van Elaut in veiligheid (51’). Willemijns versiert een knappe solo maar raakt niet voorbij een muur van verdedigers (57’). Elaut dweilt de hele linkerflank af maar wordt in de kleine rechthoek gestuit door een attente Merckx (66’). De ingevallen Janssens is dicht bij de dubbele voorsprong maar wordt voorbeeldig gehinderd door Heirewegh (68’). Een voorzet vanop links van Boudry raakt net niet bij de vrijstaande Dib (73’). Gheeraert wordt net binnen de grote rechthoek neergehaald door De Kuyffer. Elaut dwingt doelman Merckx op het verkeerde been en zet feilloos de strafschop om (81’ 1-1). Lokeren pruttelt nog fel tegen en wil kost wat kost de zegetreffer. Die komt er niet. De Neve schiet vanop 20 m hopeloos over (83’), Segers redt op een dichte knal van De Neve (87’) en op voorzet van Njengo kopt Janssens over (88’). Een verre schuiver van alweer Janssens gaat centimeters naast (91’). Elaut vindt in het slot de handen van Merckx (92’). (KlemDG)

 

Opstelling SC Lokeren - Temse

Merckx, Mestdagh (80’ geel), Van Moerzeke, Elewaut (62’ Janssens), De Kuyffer, Schils, De Witte (46’ geel), Ekangamene (50’ geel, 57’ Boulaouli), De Neve, Symons (’81 Njengo), Vermeiren

Invallers: Gabriel, Njengo, Boulaouli, Janssens

Opstelling RFC Wetteren

Segers, Heirewegh (70’ Boudry), Van Der Sypt, Gheeraert, Willemijns, Heymans, Dib (64’ geel), Van Hoecke, Elaut K, Liessens, Mitu (27’ De Caigny),

Invallers: Van Wassenhove, Boudry, De Caigny (91’ geel), Lamrani

Scheidsrechters

De Beuckelaer Arne