KSKV Zwevezele - RFC Wetteren

Seizoen 2021-2022
Competitie
10/4/2022 - 15:00
Kasteelstraat 74A Wingene
KSKV Zwevezele
1 - 0
RFC Wetteren

Doelpunten

9'
1-0
Braem

Kaarten

83'
Mitu

Wedstrijdverslag | 10/4/2022

KSKV Zwevezele - RFC Wetteren
1 - 0

Als de geluksgoden Wetters waren dan begon RFCW met een voorsprong aan de match op Westvlaamse bodem. Neen dus. Zwevezele houdt, niet helemaal onverdiend, de drie punten thuis op basis van matig veldoverwicht en meer scorekansen. Toch zat er achteraf wel een punt in voor de barrageplaatsdragers.

Op assist van Elaut moet Mitu altijd scoren. Hij lobt uitstekend de uitgekomen doelman Depaepe maar de hoog stuitende bal valt net over de dwarsligger van het lege doel (1’). Segers pareert een halve omhaal van Dewaegemaecker (7’). Braem wordt zeer weinig in de weg gelegd om naast Segers binnen te leggen (9’    1-0). Na slordig verdedigen redt Segers de meubelen door Braem van een tweede goal af te houden (14’). Willemijns schiet aartzelend over (25’) en Mitu trapt na dribbel en schot vanaf de linkerflank over (27’). Marmitte vlamt onverwacht in de handen van Segers (32’). Een knappe aanval via Liessens en Mitu eindigt in een gemist schot van Elaut (43’). Braem posteert net voor rusten een open doelkans in het zijnet (45’). Rust 1-0. 

Een hoge voorzet van de op rechts doorgestoten Van Hoecke , afgerond door Elaut, wordt vlot gepakt door Depaepe (52’). Een vrije trap vanop 30 m door Elaut geeft geen gevaar, de daaropvolgende counter via Vandendriessche wordt gestopt door Segers (54’). Na een corner van Elaut kopt Telen onder de bal door maar Heymans ziet zijn botsende kopstoot in de grijpgrage grote handen van De Paepe verdwijnen (58’). Willemijns speelt Mitu handig vrij op weg naar de gelijkmaker, maar Depaepe redt mirakuleus (62’). Een strafschopfout op de ingevallen De Caigny wordt door een lakse ref Mataj weggewuifd (67’). Willemijns knalt recht in Depaepe’s pollen (70’) en een verre gekruiste voorzet van Heymans levert Mitu een scorekans op, handig verhinderd door een verdediger (80’). (KlemDG)                                                           

 

Opstelling KSKV Zwevezele

Depaepe, Jodts, Vandendriessche, Bataille, Dewaegemaecker (84’ Timmermans), Makonga, Devos (46’ Oumadjeber), Marmitte, Coussement, Braem, Yagan

Invallers: Carré, Oumedjeber, Timmermans

Opstelling RFC Wetteren

Segers, Heirwegh, Lamrani (73’ Van Der Sypt), Willemijns, Heymans, Dib (61’  De Caigny), Telen, Van Hoecke, Elaut K, Liessens, Mitu (83’ geel)

Invallers: Van Wassenhove, Van Der Sypt, Boudry, De Caigny

Scheidsrechters

Mataj Emaild