RFC Wetteren - KVV Zelzate

Seizoen 2021-2022
Competitie
2/4/2022 - 20:00
Marcel De Kerpelstadion
RFC Wetteren
0 - 3
KVV Zelzate

Doelpunten

5'
0-1
(pen.) Broeckaert
26'
0-2
Antwi-Manu
74'
0-3
Van Buyten

Kaarten

67'
Liessens

Wedstrijdverslag | 2/4/2022

RFC Wetteren - KVV Zelzate
0 - 3

Als je enkel op de eindcijfers afgaat, zou je denken dat RFCW er niet aan te pas kwam. Niets is minder waar, alleen maakt Zelzate de schaarse kansen wel af, Wetteren niet. Haast het liedje van elke week. Als de aarzelende ref de fout op Willemijns wel bestraft met een strafschop kan er zelfs een heel andere uitslag op het scorebord staan.

RFCW start gedreven. Een schot van Van Hoecke wordt in corner afgeweerd (2’) en Liessens vlamt in volley over na een hoekschop van Elaut. Als Van Hoecke de gevaarlijke Antwi-Manu haakt in de zestien, kan Broeckaert de strafschop feilloos omzetten (5’ 0-1). Van een verrassende wending gesproken. Willemijns heeft de gelijkmaker aan de voet als Elaut hem gevat in het straatje stuurt maar de Wetterse spits aarzelt te lang (15’). Van Rie haalt een poging van Mitu, na een lage corner, uit de kruising (16’). Op voorzet van Antwi-Manu mist Notteboom van zeer dicht de verdubbeling (18’). Broeckaert haalt onverwacht uit van zeer ver, de bal suist rakelings naast de staander (21’). Segers behoedt de lokalen voor een dubbele achterstand als hij uitkomend Notteboom stopt (22’). Willemijns wordt dubieus geveld in de zestienmeter, maar ref Stove doet of zijn neus bloedt (25’). Aan de overzijde valt wel een goal. Antwi-Manu kopt van dicht een assist van Notteboom tegen de touwen (26’ 0-2). Na een voorzet van Van Hoecke mist Willemijns de aansluiting, Van Rie pakt (29’). Ook Dib is dicht bij een doelpunt maar Van Rie en een verdediger kunnen redden in hoekschop (34’). Rust 0-2.

RFCW gaat er met nieuwe moed tegenaan. Maar balbezit is lang niet voldoende, kansen creëren is nog lastiger. Liessens kopt iets te zwak in de handen van De Rie (60’). De goal van de ingevallen Mertens wordt afgekeurd voor buitenspel (65’). Mitu dreigt in snelheid maar de verdediging van de Kanaaljongens blijft baas (70’). Na een doorsteek van Antwi-Manu valt de doodsteek voor de thuisploeg via Van Buyten, die in twee keer afwerkt (74’ 0-3), kous helemaal af natuurlijk. De poging van Boudry op een eerredder (?) belandt in de handen van Van Rie (80’). (klemDG)

 

 

Opstelling RFC Wetteren

Segers, Van Der Sypt, Boudry, Willemijns, Heymans, Dib (57’ Mertens), Telen, Van Hoecke, Elaut K (83’ Lamrani), Liessens (67’ geel), Mitu                                   

Invallers: Van Wassenhove, Lamrani, Mertens, Gheeraert,

Opstelling KVV Zelzate

Van Rie, De Bremme, Cools-Ceuppens, Grootaert (77’ Martens), Lanckman (58’ Kabera), Notteboom (46’ Criel), Van Buyten, Vandenhende, Van Wesemael, Broeckaert, Antwi-Manu

Invallers: Trouvé, Martens, Kabera, Criel

Scheidsrechters

Stove Florian