KSK Ronse - RFC Wetteren

Seizoen 2021-2022
Competitie
26/3/2022 - 19:30
Leuzesesteenweg, 9600 Ronse
KSK Ronse
0 - 0
RFC Wetteren

Kaarten

45'
Foucart
45'
Callens (T1 KSK Ronse)
53'
Van Hoecke
84'
Lamrani

Wedstrijdverslag | 26/3/2022

KSK Ronse - RFC Wetteren
0 - 0

Troosteloze ‘topper’ in de kelder van de rangschikking. Beide teams bewezen waarom ze onderaan bengelen. Aanvoerder Van Hoecke tosst, waarna één minuut stilte en 8 min herstel aan een doelnet. Dat de match te laat begint en uiteindelijk eindigt op een brilscore zal niemand, ook de schaarse toeschouwers niet, verwonderen. De Wetterse leeuwen zullen hun klauwen snel moeten aanscherpen.

De thuisploeg steekt eerst de neus aan het venster met twee hoekschoppen en een kopbal van Tangala in de handen van Segers (3’). Doelman Momoh ontzet slordig, een wijfelende Willemijns speelt toch nog Mitu aan, wiens laag schot door de lokale meterslange goallie gepakt (5’). Kangudia kopt te zacht op Segers (7’). Elaut werkt een assist van Willemijns net niet af (12’). Willemijns vindt de vuisten van Momoh (17’) en aarzelt even daarna weer te lang (25’) zodat Momoh baas blijft. RFCW krijgt meer en meer balbezit, maar op een zeldzame tegenstoot tipt Itoua nipt naast de staander (28’). Van Hoecke duwt het leer na een scrimmage voor doel in het zijnet… maar aan de verkeerde kant (33’). Elaut lepelt een vrije trap hoog voor doel, Momoh duwt in corner. Na die hoekschop kopt Heymans te zacht over (45’).

Lamrani vervangt Boudry na de rust. RFCW neemt onmiddellijk de koe bij de horens. Willemijns schiet, andermaal zonder overtuiging, op de doelman (47’) en Dib wat later naast en over (48’). Mitu wordt door Elaut knap in het straatje gestuurd die na een lange spurt gehinderd in het zijnet schiet… weer aan de verkeerde zijde (50’). Een aandringende Willemijns houdt er enkel een hoekschop aan over (54’) en Van Hoecke mist na borstkontrole in de zestien de juiste baltoets (55’). Na een fout op Mitu op de hoek van de grote rechthoek keilt Elaut regelrecht in de handen van Momoh (58’). De grootste dreiging vindt plaats aan de overkant waar een snelle en ijverige Kangudia op rechts doorstoot met een hoekschop als eindresultaat (60’). Itoua mist dé kans op een gevleide lokale voorsprong als hij tot grote woede van de twintig ontgoochelde thuissupporters, voorlangs mikt (61’). Het spel wordt nog slordiger dan het al was. Na een eindelijk enig mooie aanval over vier stations telkens in één tijd is de ingevallen Lamrani net niet aan afwerking toe (78’). Van Der Sijpt ziet zijn schot via een verdediger in corner afwijken (79’). Ook Ronse dreigt nog even via invaller Rayhan (87’) en Kangudia (89’) maar telkens wordt de ultieme toets via een Wetterse verdediger in corner verwerkt. Lamrani schiet in het slot een haast zekere zegetreffer via de Ronsedefensie in een zoveelste hoekschop (90’). Als een match eindigt zoals hij begon, dan weet je wel…! (KlemDG)

 

 

Opstelling KSK Ronse

Momoh, Foucart (45’ geel, 61’ Mavandalt), Itoua (75’ Rayhan), Kangudia, Meert, Weiserbs, Pulus, Fontaine, Gangremont, Gjoka, Tangala

Invallers: Soulaimane, Erroelen, Mavandali, Rayhan

Opstelling RFC Wetteren

Segers, Van Der Sypt, Boudry (46’ Lamrani), Gheeraert, , Willemijns, Heymans, Dib (77’ Mertens), Van Hoecke (53’ geel), Elaut K), Liessens, Mitu

Invallers: Van Wassenhove, Mertens, De Bruycker, Lamrani (84’geel)

Scheidsrechters

Bossuyt Niels