RFC Wetteren - KSV Oudenaarde

Seizoen 2021-2022
Competitie
20/3/2022 - 15:00
Marcel De Kerpelstadion
RFC Wetteren
2 - 0
KSV Oudenaarde

Doelpunten

37'
1-0
Mitu
90'
2-0
Mertens

Kaarten

35'
Vandenheede
71'
Telen
73'
Van Wambeke
81'
Segers

Wedstrijdverslag | 20/3/2022

RFC Wetteren - KSV Oudenaarde
2 - 0

RFCW haalt eindelijk weer een zege. Het Oostvlaamse derby tegen KSV Oudenaarde wordt gewonnen met 2-0, niet eens onverdiend na een matige maar spannende strijd. Invaller Mertens komt in de voorlaatste minuut in en scoort in de allerlaatste seconden de zegetreffer. Voor de rust had een Mitu voor een Wetterse voorsprong gezorgd.

De eerste kansen zijn wel voor de bezoekers. Op een hoekschop van Martens tilt Van Wambeke over de kruising (7’). Segers houdt de geelzwarte bezoekers van een doelpunt als hij eerst een poging van De Buysscher weert en nadien het schot van Martens overtipt (12’). Van Der Sypt kopt een hoekschop van De Caigny traag maar nipt naast de staander (25’). Een snel opgezette aanval via Elaut en Van Hoecke wordt door Mitu net niet afgerond (31’). Als een berestrerke Van Hoecke de rechterflank oprolt staat Mitu klaar om diens voorzet in doel af te ronden (36’ 1-0). RFCW kan de pauze met een dubbele voorsprong opzoeken maar Willemijns mist voor open doel een assist van Mitu (40’).

De omhaal van Van Wambeke na een corner van Martens is niet krachtig en juist genoeg (49’). Doelman Verbrugge reageert gepast als Gheeraert de snelle De Caigny op weg zendt naar een doelpunt (56’). Verbrugge redt ook een schot van Mitu en duwt de rebound van Elaut in hoekschop (61’). Op een vrijschop van Heirwegh kan Essikal zijn kopbal niet richten (64’). Een solo van Elaut stuurt Mitu in het straatje maar Mulliez is waakzaam (65’). Oudenaarde gaat ijverig op zoek naar de gelijkmaker. Aanvoerder Telen pakt onbegrijpelijk geel (71’). Coopman schiet een corner van Martens hoog over (74’) en Mingiedi doet even later hetzelfde (79’). Op counter kan Willemijns na een assist van Miti een diepenet niet een doorspurtende De Caigny bereiken (87’). Mitu zet Willemijns op weg naar een zegezekere treffer, Verbrugge redt (88’). Invaller Mertens komt zoals eerder gezegd in de slotminuut onverwacht in balbezit en lobt de uitkomende Verbrugge perfect (90’ 2-0). Eindelijk broodnodig puntengwin… , op Dasseveld slaakt RFCW een diepe zucht. (KlemDG)

 

 

 

Opstelling RFC Wetteren

Segers (81’ geel), Van Der Sypt, Gheeraert, Willemijns, Heymans, De Caigny, Telen (71’ geel), Van Hoecke, Elaut K, Liessens, Mitu                                    

Invallers: Van Wassenhove, De Bruycker, Lamrani,  Mertens

Opstelling KSV Oudenaarde

Verbrugge, Coopman, Mulliez, Van Wambeke (73’ geel, 77’ Lagache), Heirwegh, Martens,Vandenheede (35’ geel, 79 Lekhechine), Van Herreweghe, De Buysscher (77’ Decuypere), Mingiedi, Essikal

Invallers: Dutoit, Lekhechoine, Lagache, Decuypere

Scheidsrechters

Calluy Ruben