KVK Westhoek - RFC Wetteren

Seizoen 2021-2022
Competitie
13/3/2022 - 15:00
Crackstadion Picanollaan 1 8900 Ieper
KVK Westhoek
3 - 0
RFC Wetteren

Doelpunten

18'
1-0
Dewilde
60'
2-0
Coppin
68'
3-0
Robaeys

Kaarten

30'
Boudry
33'
Gheeraert
52'
Prez

Wedstrijdverslag | 13/3/2022

KVK Westhoek - RFC Wetteren
3 - 0

RFCW heeft de meeste sprankeltjes hoop op het ontlopen van de barrageplaats in de keldertopper tegen en op KVK Westhoek kansloos verspeeld. De Wetteraars, zonder Telen (gekwetst) en Van Hoecke (geschorst) konden nooit aanspraak maken op enig puntengewin. De ook in gevaar verkerende thuisploeg hield vlot de drie punten in Ieper en vergroot zijn voorsprong op RFCW tot liefst acht punten. Met nog amper zeven matchen voor de boeg (o.a. tegen drie van de vijf koplopers) ziet het er voor de Wetterse leeuwen alles behalve rooskleurig uit.

De wedstrijd start met een ongelooflijke fase. Westhoek krijgt binnen de twintig seconden vier maal de kans op de snelle 1-0. Een mogelijke penaltyfout op Diakho wordt niet gefloten, Segers weert een schot af, de terugkerende bal wordt op de deklat gekeild, Heymans verhindert een derde poging en Segers pakt uiteindelijk het vierde schot over de grond (2’). In dezelfde minuut countert RFCW via Willemijns op rechts, zijn heldere voorzet wordt door Mitu hopeloos overgeschoten. Tijdens het eerste halfuur blijft de thuisploeg dreigen. Segers redt een kopbal van Diakho na vrijschop van Prez (6’). Dewilde lepelt van dicht een voorzet van Diakho onbegrijpelijk over (15’). Een mooie aanval begint en eindigt bij Dewilde, die de assist van Gantois laag in doel knalt (18’ 1-0). Een verre schuiver van Robaeys duwt Segers languit in corner (28’). Westhoek blijft de betere en vinnigste ploeg. Van Der Sijpt kopt nipt naast bij een hoekschop van Dib en een deviatie van doelman Dannel (35’). Dib verspeelt knullig het leder, Diakho scoort de 2-0 maar een matige ref Windels keurt de goal af na voorafgaandelijk buitenspel (40’). Rust 1-0.

Snelle start van de bezoekers resulteert, na knappe doorsteek van Dib, in een open doelkans voor De Bruycker, maar die wordt vakkundig neergehaald in de zestien, geen strafschop, geen gelijkmaker (46’). Segers pareert een schotje van Robaeys (59’) maar tegen de kopbal van Coppin is hij machteloos (60’ 2-0). Ei zo na is het snel 3-0 maar de knal van Robaeys verdwijnt in corner (61’). Coppin mist al glijdend een aangeven van Robaeys (63’) die wat later op de vuisten van een fel belaagde Segers vlamt (65’). Robaeys is sneller dan de Wetterse verdedigers en schiet laag in de verste hoek (68’ 3-0). Het kalf dat al maar half meer leefde is nu helemaal verdronken. Prez kan alleen op de uitkomende Wetterse goallie af maar raakt er niet voorbij (72’). Dewilde knalt op de deklat (74’). Kansen te over voor de betere Ieperlingen, die nalieten de score uit de heenmatch (0-5 op 31/10/2021) makkelijk te evenaren. De stuiptrekkingen van de ingevallen bezoekers Mertens en Elaut worden door Dannel moeiteloos verijdeld. De hoge  uitzichtloze voorzet van Boudry wordt door de thuisdoelman in twee tijden ontzet. (KlemDG)

 

Opstelling KVK Westhoek

Dannel, De Deygere, Mahieu, Robaeys, Himpe, Diakho (60’ Degels), Dewilde (80’ Dejonghe), Prez (52’ geel, 73’ Timmerman), Coppin, Gantois, Simoens

Invallers: Van Oost, Timmerman, Degels, Dejonghe

Opstelling RFC Wetteren

Segers, Van Der Sypt, Boudry (30’geel), Gheeraert (33’ geel), De Bruycker (66’ Mertens), Willemijns, Heymans, Dib, De Caigny (85’ Elaut K), Liessens, Mitu

Invallers: Van Acker, Mertens, Elaut K, Huybrechts

Scheidsrechters

Windels Christophe