RFC Wetteren - K. Olsa Brakel

Seizoen 2021-2022
Competitie
6/3/2022 - 15:00
Marcel De Kerpelstadion
RFC Wetteren
0 - 1
K. Olsa Brakel

Doelpunten

84'
0-1
Shala

Kaarten

44'
Telen
61'
Van Hoecke
64'
Lambrecht
72'
Thissen
73'
Ndefe
90'
Ndefe
90'
Haezebroeck

Wedstrijdverslag | 6/3/2022

RFC Wetteren - K. Olsa Brakel
0 - 1

RFCW geeft in de slotminuten de drie punten weg aan Olsa, dat hiermee zijn nog bestaande kansen op de titel wat kracht bijzet. Het was niet de beste dag van ref Verslycken. Hij haalde zeven keer geel en één keer rood boven in een zwakke, vrij sportieve wedstrijd. Shala scoorde de zegetreffer in de 84ste min.

Olsa dreigt eerst. Nelis schiet recht in de handen van Segers (9’) en devieert wat later tegen de staander (14’). Willemijns ontsnapt op de rechterflank, een licht gehinderde Mitu besluit nipt naast (29’). Ndefe, de gevaarlijkste bezoeker, ziet zijn knal eindigen op de borstkas van Segers (31’). Op de daaropvolgende hoekschop van Thissen kopt Shala rakelings voorbij de verste staak (32’). Cordie vlamt een vrijschop vanop het halve maantje regelrecht op de muur (43’).

Rust 0-0.                                                                                                      

Segers gaat knap in de voeten van een alweer dreigende Ndefe (49’). Dib countert snel en bereikt Mitu, die de kans op een lokale voorsprong mist (51’). Willemijns is van zeer nabij dicht bij scoren maar Otte redt in corner (52’). De kopbal van De Caigny op een vrije trap van Dib is te zwak (53’). Cordie ziet zijn vrijschop in twee keer geweerd door Segers (57’). De Caigny vindt de handen van Otte bij een verdienstelijke poging (58’) en Willemijns kopt een verre vrijschop van Van Hoecke over (77’). De match gaat haast zeker op een brilscore af als eindstand. Als Shala onverwacht en al te gemakkelijk een gaatje vindt is de kous af bij een zeer ontgoocheld RFCW, dat op minstens één puntje had gerekend. Een schotje van Dib na corner van Elaut, zorgt voor te weinig gevaar. Brakel gaat met drie punten richting Vlaamse Ardennen en kruipt dichter bij de top vier van de rangschikking. (KlemDG)

Opstelling RFC Wetteren

Segers, Boudry, Gheeraert, Willemijns, Heymans, Dib, De Caigny, Telen (44’ geel), Van Hoecke (61’ geel), Liessens, Mitu                                    

Invallers: Van Acker, Elaut K,  Van De Geuchte, Mertens

Opstelling K. Olsa Brakel

Otte, Ndefe (73’ geel + 90’ geel = rood), Haezebroeck (90’ geel), Nelis (26’ D’Hondt), Thissen (72’ geel), Van Eerstvelde (75 Capelleman), Buysens, Bogaert, Shala (90’ Desmet), Lambrecht (64’ geel), Cordie

Invallers: Lenvain, Desmet, D’Hondt, Capelleman

Scheidsrechters

Verslycken Yves