K.FC. Merelbeke - RFC Wetteren

Seizoen 2021-2022
Competitie
27/2/2022 - 15:00
Sportpark Moerkensheide Parkwegel 1 9840 De Pinte
K.FC. Merelbeke
4 - 2
RFC Wetteren

Doelpunten

48'
0-1
De Caigny
74'
1-1
Straetman
76'
1-2
Boudry
77'
2-2
De Rock
83'
3-2
Straetman
87'
4-2
Van Laere

Kaarten

57'
Van Den Winckel

Wedstrijdverslag | 27/2/2022

K.FC. Merelbeke - RFC Wetteren
4 - 2

Ongewone start in sportpark Moerkensheide in De Pinte, waar KFC Merelbeke zijn thuiswedstrijden afhaspelt. Bij keuring van het doelnet merkte een lijnrechter een fout. De terreinverzorger bleek even onvindbaar en de match startte, na herstel met behulp van een liftende doelman van de thuisploeg, met ruim tien minuten vertraging. De laatste vijftien minuten van de officiële speeltijd waren er voor de Wetterse bezoekers ook te veel aan. Merelbeke zette twee keer een achterstand om in gevleide voorsprong en won uiteindelijk niet onverdiend.

De bezoekers dreigen eerst met een zwak afstandsschot van Dib naast de staander (1’). Segers redt een dichte poging van Hilal (8’). Op voorzet van Elaut kopt Willemijns over (17’). Een lange raid van Straetman wordt in laatste instantie onschadelijk gemaakt (21’). Maes weert een strakke voorzet van Elaut uit zijn doelgebied (23’). Elaut mikt na een kundige dribbel naast (35’). RFCW heeft iets meer balbezit maar mist echte dreiging. Maes pakt in duikvlucht een voorzet van een gedreven Van Hoecke (40’) en Willemijns schiet in een halve draai over (45’). Rust 0-0.

RFCW start de tweede helft met meer aanvallende intenties. Verdediger Heirewegh wordt vervangen door de jonge aanvaller De Caigny. Die bewijst meteen zijn klasse als hij van net over de middellijn twee verdedigers in de wind zet en onberispelijk scoort (48’ 0-1). Segers keert een lage schuiver van Verkindere (64’). De druk van de thuisploeg verhoogt, de gelijkmaker kan niet lang meer uitblijven. Een als hoge voorzet bedoeld schot verdwijnt over een niet vrijuitgaande Segers in het dak van het doel (74' 1-1). De reactie van de bezoekers blijft niet lang uit. Boudry vlamt vanop 25 m in de kruising (76’ 1-2). Ook Merelbeke reageert snel en gevat. Straetman lepelt een verre vrije trap achter en voorbij de verdediging, de ingevallen De Rock vlamt hard tegen de touwen (77’ 2-2). De thuisploeg gaat op zijn elan door, RFCW wordt teruggedrongen op eigen helft. Straetman mist een kans op een lokale zege (81’) en Willemijns schiet aan de overkant wat ongeduldig over (82’). Verkindere zet Straetman op de linkerflank op weg naar de zegetreffer. Hij vloert Segers overhoeks (83’). Van Laere mist eerste een open kans maar is even later vinnig genoeg voor de doodsteek (87’ 4-2). Een wanhoopspoging van Elaut A demonstreert de te geringe aanvalsdrift van de bezoekers die ruim één uur meer balbezit hebben maar tenslotte in een gedreven thuisploeg zijn meerdere moet erkennen. (KlemDG)

  

Opstelling K.FC. Merelbeke

Maes, Van Den Winckel (57’ geel), Van Laere, Straetman, Lievens, Seynaeve, De Ruyver (88’ Van Der Wilt), Falzone (57’ De Rock), Verkindere, Bultheel, Hilal (69’ Lagrou)

Invallers: Deurbroeck, De Rock, Lagrou, Van Der Wilt

Opstelling RFC Wetteren

Segers, Heirewegh (46’ De Caigny), Boudry, Willemijns, Heymans, Dib, Telen, Van Hoecke, Elaut K (61’ Elaut A), Liessens, Mitu

Invallers: Van Acker, De Caigny, Elaut A, Gheeraert

Scheidsrechters

Mataj Emald