K.F.C. Sparta Petegem - RFC Wetteren

Seizoen 2021-2022
Competitie
19/2/2022 - 19:30
Gaversesteenweg 240, 9800 Petegem a/d Leie (Deinze)
K.F.C. Sparta Petegem
2 - 1
RFC Wetteren

Doelpunten

42'
1-0
Van Steenkiste
90'
1-1
(pen.) Telen
90'
2-1
(pen.) Berwouts

Kaarten

45'
Elaut K
52'
Dib
86'
Verheuge
10'
Blancke

Wedstrijdverslag | 19/2/2022

K.F.C. Sparta Petegem - RFC Wetteren
2 - 1

Regelmatig wordt de einduitslag bepaald in de laatste minuten. Hier niet anders. Na twee (omgezette) strafschoppen in de slotminuut stond een 2-1 eindscore op het bord. De thuisploeg, al na tien minuten met tien man, was net voor de rust op voorsprong gekomen. De bezoekers waren iets te onmondig om de Spartanen drie punten te ontfutselen. Zelfs de geringe kans op een gelijkspel werd de Racingers niet gegund.

RFCW komt, in felle regen en tegen de stevige wind in, eerst aan bod. Willemijns biedt Mitu een scorekans aan maar de Wetterse spits schiet met zijn linker in de handen van Vandenbossche (5’). Blancke sleurt de doorgebroken Willemijns net voor de grote rechthoek tegen de mat en bekoopt zijn ingreep met een rode kaart (10’). Dib knalt de vrije trap in de muur. Joye probeert met windvoordeel hard en laag over de grond (15’). Na een scherpe counter via Van Hoecke op de rechterflank kan Willemijns net niet bij de voorzet (17’). Petegem reageert met een hele reeks  hoekschoppen.  Op één ervan kwetst doelman Segers zich, het spel ligt vijf minuten stil (25’). Bij een andere corner treft Joye de deklat (36’). Goedbedoelde pogingen van Elaut zijn van te ver en te zwak of gaan hopeloos naast. Een zoveelste corner via Joye wordt door een hoogopverende Van Steenkiste gedevieerd in doel (42’ 1-0). Na een corner aan de overzijde houdt een sublieme Vandenbossche de bezoekers van de gelijkmaker op een pegel van Van Hoecke (43’). Rust 1-0.

Wind en regen doen niet meer mee in de tweede helft. RFCW moet en zal tegen een numeriek mindere thuisploeg voor punten moeten zorgen. Joye knalt van ver naast de verste staander (49’). Elaut zondert Boudry mooi af op de linkerflank maar op zijn voorzet blijft de lokale defensie baas (50’). Vanborm A haalt met zijn linker ver over (52’). Een omhaal van Van Hoecke gaat over de kruising (58’). Boudry vindt geen afwerker voor doel op zijn vlijmscherpe voorzet (64’). Dib knalt een vrijschop vanop 25 m op het hoofd van een verdediger en Elaut vlamt een teruglegger van Dib voorlangs (76’). Petegem kruipt meer en meer in een egelopstelling. Vijf vaste verdedigers met vier man ervoor, alleen Joye blijft in de frontlinie. De ingevallen Basyn trapt over (81’) en Dib doet hetzelfde op een teruglegger van de ook al ingevallen De Caigny (87’). RFCW is werkelijk iets te onmondig om voor puntengewin te zorgen. Maar de slotminuut brengt (tijdelijk) redding.Weytens tackelt Telen binnen de zestien. Telen zelf zet bij de strafschop Vandenbossche op het verkeerde been (90’ 1-1). De lichte euforie bij de Wetteraars duurt geen dertig seconden. Segers leunt bij een hoge voorzet te fel op Van Steenkiste. De zwakke ref Van Laere ziet ook daar een penalty in. Berwouts schiet hoog en midden in doel de zegetreffer binnen (90’ 2-1). (KlemDG)

 

Opstelling K.F.C. Sparta Petegem

Vandenbossche, Verheuge (86’ geel), Van Den Heede, Ameys, Vanborm R (61’ Berwouts), Swennen (75’ Basyn), Joye, Van Steenkiste, Blancke (10’ rood), Vanborm A, Maes (85’ Weytens)

Invallers: Berwouts, Denoulet, Basyn, Weytens

Opstelling RFC Wetteren

Segers, Heirewegh, Van Der Sijpt, Boudry, Willemijns, Heymans, Dib (52’ geel), Telen, Van Hoecke, Elaut K (45’ geel, 84’ De Caigny), Mitu

Invallers: Van Wassenhove, De Caigny, Elaut A, Liessens

Scheidsrechters

Van Laere Jari