RFC Wetteren - KRC Gent

Seizoen 2021-2022
Competitie
13/2/2022 - 15:00
Marcel De Kerpelstadion
RFC Wetteren
2 - 2
KRC Gent

Doelpunten

7'
1-0
Boudry
31'
1-1
Triest
62'
1-2
Caryn
83'
2-2
Heymans

Kaarten

58'
Van Hoecke

Wedstrijdverslag | 13/2/2022

RFC Wetteren - KRC Gent
2 - 2

RFCW, al vier opeenvolgende wedstrijden ongeslagen, kon dit belangrijk zespuntenduel in de kelder van de rangschikking niet winnen. Pas in de laatste minuten kon aanvoerder Heymans voor een billijke puntendeling zorgen. Beide teams schieten met dat ene puntje niet veel op. Het blijft spannend in de degradatiezone.

RFCW begint fel. Elaut aarzelt iets te lang om de kopbal van Mitu op aangeven van Van Hoecke af te ronden (1’) Op hoekschop gaat de kopbal van Van Der Sijpt naast (2’). Boudry rondt na mooi samenspel met Elaut knap af (7’ 1-0). Een schicht van Dib wordt in corner verwerkt (16’). De Gentenaars herstellen geleidelijk aan het evenwicht en Caryn schiet hoog over (24’). Londot pakt makkelijk de vrije trap van Dib (26’). Triest wordt door Van Kerckhoven op het juiste pad gezet en verslaat Segers met een gekruiste lage schuiver (31’ 1-1). De Wetterse goallie maakt een schot van Hebbelinck in twee tijden onschadelijk (36’). Even is er twijfel over een strafschop voor de Wetteraars. Van Hoecke wordt neergelegd als hij van dichtbij wil scoren maar blijft even voor verzorging inactief (38’). Triest kopt een assist van Hebbelinck voorlangs (41’). Rust 1-1.

Stuntelig lokaal verdedigen levert de eerste kans op voor RC Gent na de rust. Caryn schiet hopeloos naast een open doel (49’). Diezelfde Caryn is wat later wel efficiënt als hij op een doorbraak Segers omspeelt en scoort (62’ 1-2). RFCW reageert maar mist precisie. Een schot van Willemijns gaat naast (65’). Telen breekt onhoudbaar door op de rechterflank, zijn voorzet wordt door Dib te zwak ingekopt (73’). Op een hoekschop van Elaut legt Telen mooi terug op Willemijns die zijn pegel afgeblokt ziet (77’). RFCW krijgt uiteindelijk loon naar werken als aanvoerder Heymans aan de tweede staander de botsende bal van Dib op vrijschop leuk binnenkopt (83’ 2-2). Juiste uitslag. (KlemDG)

 

 

Opstelling RFC Wetteren

Segers, HeRirewegh, Van Der Sijpt, Boudry, Willemijns (85’ De Caigny), Heymans, Dib, Van Hoecke, Elaut K (65’ Elaut A.), Telen, Mitu

Invallers: Van Wassenhove, De Caigny, Elaut A, Liessens

Opstelling KRC Gent

Londot, Nfodjo, Vercruysse, Van Kerckhoven, Triest (71’ Ertürk H), Hebbelinck, Caryn, Erevbenagie, Addo (75’ Ertürk I), Pieters, Volckaert                                                 

Invallers: Wyngaert, Favoreel, Ertürk I, Ertürk H                                                  

Scheidsrechters

De Clercq Bram