FC Gullegem - RFC Wetteren

Seizoen 2021-2022
Competitie
6/2/2022 - 15:00
Poezelhoek - Poezelhoek 12 8560 Gullegem
FC Gullegem
2 - 2
RFC Wetteren

Doelpunten

3'
1-0
Dekiere
4'
1-1
Willemijns
21'
2-1
Dekiere
81'
2-2
Mitu

Kaarten

9'
Van Craeyveldt
37'
Telen
90'
Boudry

Wedstrijdverslag | 6/2/2022

FC Gullegem - RFC Wetteren
2 - 2

RFCW keert als morele winnaar terug uit West-Vlaanderen, maar toch maar met één punt. Pas op het einde van de bijzonder boeiende wedstrijd kunnen de bezoekers de overdiende gelijkmaker scoren. Als verslaggever zelden zoveel notities moeten maken. Het was aangenaam toeven in het bijwijlen met zon overgoten gezellig stadionnetje van FC Gullegem, waar ex-RFCW-trainer Peter Devos de passie preekt.

Na vier minuten prijkt al een 1-1 op het scorebord. Aanvoerder Heymans verspeelt onbegrijpelijk en knullig de bal, Dekiere straft de blunder ongenadig af (3’ 1-0). Het Wetters antwoord is er snel. Willemijns verzilvert de knappe voorzet van Van Hoecke (4’ 1-1). Mitu wordt net voor de zestienmeter neergehaald door Van Craeyveldt die geel pakt (9’). Segers duwt een ver schot van diezelfde Van Craeyveldt over de kruising en redt na de daaropvolgende hoekschop een poging van Dekiere (10’). Op een snelle counter via Van Hoecke komt Willemijns wat lengte te kort voor afwerking (12’). Henneuse schuift hard naast de verste staander (15’). De kleine en snelle Saidi biedt Van De Wiele een reuzekans, Segers redt (20’). Dekiere kopt een hoekschop van Van Craeyveldt krachtig tegen de touwen (21’ 2-1). Wat later mist Saidi van zeer nabij (23’). Een bedrijvige Van Hoecke schiet met zijn linker nipt naast (27’). Gans Gullegem wil een strafschop als Van De Wiele in de zestien over zijn eigen voeten struikelt (31’). Een vrije trap van Elaut en een volley van Dib leveren niks op (32”). Mitu mikt in de draai over de dwarsligger (33’) en knalt wat later, na een mooie persoonlijke actie, in de handen van Vanderbeken (38’). Elaut vindt van te ver en te zwak de handen van de Gullegemse goallie (41’). Een gelijkopgaande eerste helft met kansen in overvloed langs weerszijden.

RFCW zal nagenoeg de volledige tweede helft beheersen op een paar counters van de gastheren na. Van Craeyveldt schiet een vrijschop, na haakfout van Heymans, randje zestienmeter hard voor en voorbij het doel (47’). Boudry trapt met zijn mindere rechter over (52’). Mitu kan een mooie aanval via Dib en Elaut net niet ombuigen in doel (54’). Na een hoekschop via Elaut devieert Dib op de kruising (57’). Henneuse trapt in de handen van Segers (57’) en Vansuypeene doet hetzelfde na een vrijschop via Van Craeyveldt (61’). Saidi glipt handig voorbij Heirewegh en Van Der Sijpt maar besluit in het zijnet (69’). Heymans verlengt een hoekschap met het hoofd, Van Der Sijpt komt net te laat (72’). Segers komt gepast uit tegen een dreigende Dekiere (75’). Mitu dwingt een corner af en lobt even later over de doelman naar de tweede paal, niemand daar om af te werken (76’). De druk van RFCW verhoogt nog. Boudry zendt iets te hard voor doel (80’). Mitu kopt uiteindelijk de verlossende gelijkmaker tegen de touwen (81’ 2-2). Een vrijschop van een reagerend Gullegem dwarrelt via Van De Wiele ver voorbij de kooi van Segers (82’). De Wetterse doelman houdt in twee keer de thuisploeg van een derde treffer (83’). Verder dan een tweetal hoekschoppen reikt de reactie van Gullegem niet. Een meer dan verdiend gelijkspel voor de herboren Wetteraars, op weg naar een verlengd verblijf in 2de amateur. (KlemDG)

 

Opstelling FC Gullegem

Vanderbeken, Damman, Defevere, Vansuypeene, Dekiere, Henneuse, Saidi (74’ Callens), Van De Wiele, Vancraeveldt (9’ geel, 64’ Moerkerke), Decoster, Doornaert

Invallers: Bonte, Rogard, Callens, Moerkerke

Opstelling RFC Wetteren

Segers, Heirewegh, Van Der Sijpt, Boudry (90’ geel), Willemijns (89’ De Bruycker), Heymans, Dib, Van Hoecke, Elaut K (78’ De Caigny), Telen (37’ geel), Mitu

Invallers: Van Wassenhove, Van De Geuchte, De Bruycker, De Caigny

Scheidsrechters

Verbeke Bert