RFC Wetteren - KSCT Menen

Seizoen 2021-2022
Competitie
30/1/2022 - 15:00
Marcel De Kerpelstadion
RFC Wetteren
2 - 1
KSCT Menen

Doelpunten

22'
0-1
De Smet
32'
1-1
(pen.) Telen
90'
2-1
Mitu

Kaarten

43'
Bamenga
63'
Demets
63'
Demets

Wedstrijdverslag | 30/1/2022

RFC Wetteren - KSCT Menen
2 - 1

RFCW speelt met een totaal gewijzigd elftal in vergelijking met de laatste match (op 19/12/2021, 0-0) tegen RC Harelbeke. Slechts vijf spelers verlengen hun selectie. Nieuwkomers Telen en Mirtu leveren meteen hun visitekaartje af, scoren elk één keer en helpen een herboren RFCW aan een verdiende zege in dit zespuntenduel.

Al vroeg wordt Mitu neergehaald binnen de zestien, maar ref Patrouille is nog niet op patrouille en ziet er geen strafschopfout in (2’). RFCW is zeer ijverig gestart. Mitu komt alleen voor Degruyter maar de doelman redt, kwetst zich en heeft lange verzorging nodig (13’). Tussendoor moet Segers een strak schot van Bochet in hoekschop duwen. Wat tegen de gang van het spel in komt Menen op voorsprong als De Smet tussen een bos verdedigers toch kan binnenkoppen (22’ 0-1). De bezoekende vreugde is echter van korte duur. Een handspel van Sucaet randje zestienmeter levert nu wel een penalty op. Nieuweling Telen zet die schitterend om (32’ 1-1). Een vrijschop van Rogie zorgt voor te weinig dreiging (37’). Rust 1-1.

Doelman Degruyter moet al snel aan het werk en dat zal de hele tweede helft zo blijven. Boudry schiet een voorzet van Mitu te zwak in de handen van de Menense portier (50’). Gheeraert knalt van net buiten de grote backarea nipt over (61’). Twee minuten later staat Menen met tien man. De Smet wordt bestraft met een gele kaart en krijgt er wegens protest nog een tweede gele bovenop (63’). De bezoekers komen haast niet meer in het stuk voor en proberen halsstarrig een puntje mee te nemen naar de Westvlaamse grens. Willemijns schiet de mooie teruglegger van Van Hoecke op de doelman (70’). Op een tegenstoot kopt De Smet nipt over de kruising (71’). Na een knappe actie op links via Boudry en Mitu ziet Van Hoecke zijn pegel gepareerd (77’). Telen mikt van ver nipt over (78’). Een offensieve Boudry trapt van vrij dicht te ver over (83’). Een schaarse tegenprik zorgt nog voor bezoekend gevaar. Bochet viseert met zijn linker de kruising, Segers tipt over (89’). In de slotminuut knalt Mitu alle Wetterse angst weg, als hij van nabij de netten laat trillen (90’). Uitgelaten vreugde op de Wetterse bank en in alle supportersharten, de driepunter is er zes waard. En geheel verdiend !! (KlemDG)

 

Opstelling RFC Wetteren

RFCW: Segers, Heirewegh, Van Der Sijpt, Boudry, Gheeraert (71’ Elaut K), Willemijns, Heymans, Dib, Van Hoecke, Mitu, Telen

Invallers: Van Wassenhove, De Bruycker, De Caigny, Elaut K

Opstelling KSCT Menen

SCT Menen: Degruyter, De Smet, Merchiers, Musenge, Demets (63’ geel + geel = rood), Bamenga (43’ geel), Rogie, Bochet, Derieuw, Sucaet (73’ Dumont), Amini

Invallers: Balaj, Dumont, Vanrobaeys, Buyssens

Scheidsrechters

Patrouille Tom