RFC Wetteren - KRC Harelbeke

Seizoen 2021-2022
Competitie
19/12/2021 - 15:00
Marcel De Kerpelstadion
RFC Wetteren
0 - 0
KRC Harelbeke

Kaarten

38'
Soli
51'
Van De Geuchte
82'
Boudry
90'
Van Acker

Wedstrijdverslag | 19/12/2021

RFC Wetteren - KRC Harelbeke
0 - 0

In deze eerste wedstrijd van de terugronde ging RFCW voor puntengewin. De debuterende 17-jarige Wetterse doelman Noah Van Acker heeft daarvoor gezorgd. Hij hield zijn netten voorbeeldig ongeschonden. Beide teams misten enkele kansen, de blanco-beginstand bleef op het scorebord.

De Ketelaere is vlugger bij het leer dan de dreigende Willemijns (3’). Van Acker pakt een eerste keer uit op een schicht van Vandekerckhove (13’) en is wat later weer paraat als hij een schot van Van Damme uit de kruising duwt (14’). Een voorzet van Boudry belandt boven op de deklat (17’). Soli biedt Toye een uitgelezen kans op een bezoekende voorsprong, Van Acker redt knap met een voetveeg (33’). Willemijns schiet strak voorlangs (34’). Rust 0-0.

Dib kan al glijdend net niet bij een scherpe voorzet van De Caigny (47’). Van De Geuchte haalt Vandekerckhove onderuit net voor de 16 m en krijgt meteen rood (51’). Vandekerckhove zelf lepelt de vrijschop over de dwarsligger. Diezelfde Vandekerckhove mikt voorlangs (59’). Van Acker redt op een vrijschop van Vandenbroucke in twee keer (75’). De druk van Harelbeke wordt feller, RFCW weert zich als een duivel in een wijwatervat, maar houdt goed stand. De sterk ingevallen Rufai wordt verdacht neergelegd in de 16 m, de nochtans goedleidende vrouwelijke ref De Cremer ziet er geen graten in (82’). RFCW raakt steeds moeilijker uit de omknelling. Vandenbroucke schiet een vrijschop in de muur (87’). Noppe kopt onbegrijpelijk naast (88’). RFCW ziet de drie punten wegglippen als de op rechts doorgebroken Dib te lang aarzelt om de volledig vrijstaande De Caigny te bereiken (90’). Elaut schiet nog een kansje op de doelman (91’) en Van Acker is nog eens paraat om de West-Vlamingen van een zege te houden. Spannende wedstrijd die na het laatste fluitsignaal van ref De Cremer kort ontaardde in wat schermutselingen tussen spelers van beide elftallen. 

De winterstop komt voor RFCW op het juiste moment. Heel wat gekwetste kernspelers kunnen herstellen en vanaf 15 januari 2022 de operatie redding inzetten. En er komt zeker versterking bij, Cedric Mitu is er al één van. (KlemDG)

 

Opstelling RFC Wetteren

Van Acker (90’ geel), Van De Geuchte (51’ rood), Van Der Sijpt (65’ Rufai), Boudry, De Bruycker, Willemijns, Heymans, Dib, De Caigny, Elaut A (36’ geel), Liessens

Invallers: Van Wassenhove, M’Dimegh, Berbic, Rufai

Opstelling KRC Harelbeke

De Ketelaere, Van Damme, De Smet, Toy, Sy, Soli (38’ geel), Vandekerckhove (70’ Feys), Noppe, Braeckeveldt (70’ Balcaen), Doumbia, Vandenbroucke

Invallers: Thieren, Feys, Balcaen, Desmet

Scheidsrechters

De Cremer Viki