RFC Wetteren - KSC Dikkelvenne

Seizoen 2021-2022
Competitie
12/12/2021 - 15:00
Marcel De Kerpelstadion
RFC Wetteren
0 - 3
KSC Dikkelvenne

Doelpunten

6'
0-1
Panneel
72'
0-2
Panneel
74'
0-3
(pen.) Panneel

Kaarten

22'
Elaut Alexander
36'
Elaut Kevin
56'
Poullion
74'
Verheughe

Wedstrijdverslag | 12/12/2021

RFC Wetteren - KSC Dikkelvenne
0 - 3

In dit flauwe regionale kelderderby wint het efficiëntere Dikkelvenne van een zwak en gehandicapt RFCW. De Wetteraars moesten liefst negen kernspelers wegens kwetsuur of schorsing missen en dat liet zich na een uurtje duidelijk voelen. De bezoekers klimmen door die zege ietwat uit het degradatiedal, de Wetteraars daarentegen voelen de hete adem van de rode lantaarn in de nek.

Elaut zorgt voor het eerste gevaar, zijn schot gaat naast de eerste staander (2’). Panneel treft eerst het zijnet (4’) maar twee minuten later scoort hij te makkelijk van dichtbij (6’ 0-1). De Bruycker zoekt tevergeefs en te lang naar zijn betere voet om af te drukken, weg de gelijkmaker (14’). De jonge De Caigny kan een mistasten van doelman Steelant net niet afstraffen (18’). Dib besluit te zwak op de bezoekende goallie (25’). In een hard duel tussen een aandringende Elaut en doelman Steelant houdt de Wetterse aanvaller alleen een gele kaart… en geen doelpunt over (36’). Een strakke voorzet van Van Peteghem vindt geen afwerker voor doel (41’). Mazouz draait zich handig vrij maar schiet in de handen van Segers (42’). Berbic kan een assist van Elaut onvoldoende beroeren (44’).

Rust 0-1.

Segers pakt in twee tijden een poging van Mazouz (49’). Dib knalt na een assist van Elaut via een verdediger in het zijnet (59’). Op die hoekschop kopt Descheemaecker over. Steelant is vlugger dan Berbic (60’). De verhoogde druk van RFCW na de rust ebt weg. Descheemaecker is net niet groot genoeg om een voorzet van een bedrijvige Elaut binnen te knikken (61’). Heymans haalt onnodig Panneel tegen de vlakte, de lange bezoeker zet zelf de strafschop om (72’ 0-2). Diezelfde Panneel maakt zijn hattrick volledig en knalt na een korte dribbel hoog in de touwen (74’ 0-3). Wetteren buigt het hoofd. Enkel een schotje van De Caigny wordt door Verheughe voor doel weggeveegd (78’). De bezoekers krijgen nog enkele kleine kansen op een overdreven score. Segers duwt het schot van Verheughe in corner (85’) en Belmans vindt de deklat (86’). (KlemDG)

 

 

Opstelling RFC Wetteren

Segers, Van De Geuchte (53’ Huybrechts), Van Der Sijpt (46’ Descheemaecker), De Bruycker, Willemijns, Heymans, Dib, Berbic, De Caigny (81’ M’Dimegh), Elaut K (36’ geel), Elaut A (22’ geel)            

Invallers: Van Acker, Descheemaecker, M’Dimegh, Huybrechts

Opstelling KSC Dikkelvenne

Steelant, Verheughe (74’ geel), De Smet, Mazouz I (68’ Schelstraete), De Schryver, Van Peteghem (77’ De Nauw), Seurynck, Pollet, Panneel, Pouillon (56’ geel, 77’ Van Landeghem), Belmans

Invallers: Van Goethem, De Nauw, Schelstrate, Van Landeghem

Scheidsrechters

Schoenmaeckers Dirk